Güncel

Berkin Elvan davasında 15’inci duruşma günü

Berkin Elvan davasında 15'inci duruşma günü.

13 Kasım 2019 Saat: 16:25
Berkin Elvan davasında 15’inci duruşma günü
Berkin Elvan davasında 15’inci duruşma günü

Haziran direnişi sırasında Okmeydanı’nda polisin attığı gaz fişeği ile kafasından vurulmasının ardından 269 gün yaşam mücadelesi veren ve 11 Mart 2014’ta yaşamını yitiren Berkin Elvan’ın katili polislerin yargılandığı davanın 15’inci duruşması bugün görülüyor.

Yolculuk gazetesinin haberine göre,

Saat 11.25 | Adli Tıp Kurumu’nun raporunun beklenmesi ve iki tanığın bir sonraki duruşma için zorla getirilmesine karar verildi. Dava’nın 16. celsesi Şubat 2020’de görülecek.

Saat 11.03 | Duruşmaya ara karar için ara verildi.

Saat 10.48 | Av Can Atalay: Adli tıptan gelecek rapor sonrası genel degerlendirme yapmak istiyoruz. Mahkemenin yapmış olduğu keşif boşa çıkarılmaya çalışılıyor. Keşfin sonuna doğru jandarma ve kolluk kuvvetleri arasında tartışma yaşandı, biz buna şahit olduk. Ve bu olayın üzerine jandarma personeli dosyaya rapor sunamadı. Bu da dosyaya müdahale edilmeye çalışıldığını gösteriyor. Kolluğun polis kanadı gerçeğin açığa çıkmaması icin sistematik faaliyet içerisinde. Bu rapor esas olarak sanığın bilinçli bir eylemle çocuğu vurduğunu ortaya koyuyor. Rapor, defaatle sanığın atış yaparken kafasını daha eğdiğini gösteriyor. Bu nişan almaktır. Görüntüde aşağı doğru eksi 30 derece bir açı söz konusu ve bu rapor bunu görmüyor. Çocuğun vurulduğu anda orada bir toplumsal gösteri yok. Bilirkişi duvardaki yazıları dahi rapora yazarak olay sırasında orada bir gösteri olduğunu kanıtlamaya çalışıyor.

Saat 10.31 | Duruşma başladı. Küçük salonda görülen duruşmada tanık Yalçın Şengör dinleniyor. Şengör, diğer tüm tanıklar gibi hatırlamadığını söylüyor.


Elvan ailesi, saat 10.00’da Çağlayan Adliyesi’nde görülecek dava için yaptığı çağrıda “Çocuklarımızın katillerinin yargılanması için desteğinize ihtiyacımız var” dedi.

Bilirkişi raporu geldi

Berkin Elvan davasında mahkemeye İzmir, Foça’daki Jandarma Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı’nda hazırlanan bilirkişi raporu sunuldu.

Bianet’ten Ayça Söylemez’in haberine göre raporda, polisin biber gazı silahı kullanmada eğitimli olduğu ve “bilinçli hareket ettiği”, nişan alıp almadığının da tespit edilemediği ve bu konudaki gerçeği “ancak polisin kendisinin bileceği” sonucuna varıldı.

Elvan ailesinin avukatlarından Çiğdem Akbulut tarafından yapılan açıklamada, raporun sonuç itibariyle hiçbir şey söylemediği, zaten mahkemenin de raporu yetersiz görüp Adli Tıp Kurumu’na inceleme için gönderdiği ifade edildi. Berkin Elvan’ın katillerinin yargılandığı davanın görülmesine yarın İstanbul 17. Ağır Ceza Mahkemesi’nde, saat 10.00’da devam edilecek.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız