Güncel

Berkin Elvan’ın anne ve babasına ‘slogan’ soruşturması

Berkin Elvan’ın ailesi Gülsüm Elvan ve Sami Elvan’a Can Dündar davası sonrasında adliye önünde slogan attıkları iddiasıyla soruşturma açıldı.

22 Ocak 2019 Saat: 12:44
Berkin Elvan’ın anne ve babasına ‘slogan’ soruşturması
Berkin Elvan’ın anne ve babasına ‘slogan’ soruşturması

Artı Gerçek'ten Rıfat Doğan'ın baherine göre, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Berkin Elvan’ın annesi Gülsüm Elvan ve babası Sami Elvan’a Can Dündar ve Erdem Gül davası sonrasında adliye önünde slogan attıkları iddiasıyla soruşturma açtı.

Baba Sami Elvan’a Artı Gerçek’e yaptığı açıklamada bunun bir gözdağı olduğunu belirtti.

ARTI GERÇEK- İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü, Gezi Parkı eylemleri sırasında Okmeydanı’nda polisin attığı gaz fişeğiyle hayatını kaybeden Berkin Elvan’ın annesi Gülsüm Elvan ve babası Sami Elvan’a “2911 sayılı toplantı ve gösteri yürüyüşleri kanununa muhalefet ettikleri” gerekçesiyle soruşturma açtı.

ATILAN SLOGANLARDAN BERKİN’İN AİLESİNE SORUŞTURMA

Soruşturmanın içeriğinde yer alan bilgilere göre anne Gülsüm ve baba Sami Elvan’ın 25 Mart 2016 tarihinde gazeteciler Can Dündar ve Erdem Gül duruşması sonrasında Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi önünde basın açıklaması yapan ve “Susma sustukça sıra sana gelecek, faşizme karşı omuz omuza, direne direne kazanacağız ve baskılar bizi yıldıramaz” şeklinde slogan atan grubun arasında bulundukları ifade edildi.

Savcının ifadelerini almayı reddetmesi üzerine emniyete ifade vermeleri için tebligat yapılan Elvan ailesi, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla 2911 sayılı kanuna muhalefet suçu işledikleri iddiasıyla ifade verdi.

SLOGAN ATIP ATMADIKLARI SORULDU

Adliye önünde atılan sloganları atıp atmadıkları sorulan anne Gülsüm ve baba Sami Elvan “Doğrudur, kamuya açık bir duruşmaydı. Biz de bu duruşmayı izlemeye gittik. Duruşma sonrasında dışarıya çıktık. O sırada milletvekilleri açıklamalarda bulunuyorlardı. Ben de onların yanında bulundum. Ama bugüne kadar ne ben, ne de eşim sizin belirtmiş olduğunuz sloganları atmadık. Orada bulunan kişiler bu sloganları atmış olabilirler. Ancak bizim bu sloganlarla herhangi bir ilgimiz yoktur. Suçlamaları kabul etmiyorum” dedi.

'BİZ ADALET ARIYORUZ'

Soruşturmayla ilgili Artı Gerçek’e konuşan baba Sami Elvan, oğlu Berkin Elvan’ın ölümüyle ilgili davaya kısa bir süre kala yapılanın gözdağı olduğuna dikkat çekerek şunları söyledi:

“Basın açıklamasına katıldık ve ondan sonra oradan ayrıldık. Biz sloganları atmadık. Ayrıca bu atılan sloganların suç olmadığını herkes biliyor. Ne hikmetse bizim davamızın duruşmasına yakın bir tarihte bizi emniyete çağırdılar. Ben bu yapılanı bir gözdağı olarak görüyorum. Bize gözdağı vermek istediklerini düşünüyorum. Ne olursa olsun hakkımızı arayacağımızı defalarca söyledik. Bizim gibi insanların adalete aç olduğunu çok iyi biliyoruz. Biz sadece ve sadece adalet arıyoruz. Davamızın takipçisi olmaya ve adalet aramaya devam edeceğiz.”

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız