Güncel

"Bilin ki çaresiz değiliz! Bu çaresizliğe kesinlikle mahkum değiliz!"

Türkiye İşçi Partisi (TİP)Kadıköy Süreyya Operası önünde,son günler meydana gelen toplu intiharlarla ilgili bir basın açıklaması yaptı.

17 Kasım 2019 Saat: 00:59
"Bilin ki çaresiz değiliz! Bu çaresizliğe kesinlikle mahkum değiliz!"
"Bilin ki çaresiz değiliz! Bu çaresizliğe kesinlikle mahkum değiliz!"

NECDET ÖZSAYGIN

Açıklama şöyle denildi:

AKP iktidarı altında 18 yıldır süren adaletsizlik sömürü ve talan düzeninin tüm faturası artık iyiden iyiye artan yoksullukla birlikte emekçi halka çıkarılmak isteniyor.Sarayın itibarından tasarruf etmeyen iktidar tasarrufu halkın sırtına yüklüyor.Kamu harcamalarında kısıtlamaya giderken diyanet güvenlik ve saray bütçesini artırıyor.

Geçtiğimiz 10 gün içerisinde bir babanın ve üç ailenin geçinemiyoruz diyerek hayatlarına son vermelerine tanık olduk.Ödenemeyen kiralar, kredi borçları ve işsizlikle boğuşan temel besin ihtiyaçlarını bile karşılayamayan,çocuklarının ve kendilerinin geleceğini göremeyen emekçiler çareyi hayatlarına son vermekte buldu.Fatih’te dört kardeş,Antalya’da dört kişilik bir aile,yanı başımızda Yel değirmeni’in de bir baba ve Bakırköy’de yine dört kişilik bir aile..

Ancak ne yazık ki bu örnekler birden ortaya çıkmadı. Biraz geriye baktığımız da çocuğuna okul kıyafeti alamadığı için intihar eden, çocuğunu hastaneye yetiştiremediği için cenazesini çuvalla kilometrelerce taşımak zorunda kalan baba,üşüyen çocuklarını saç kurutma makinasıyla ısıtmaya çalışıp arka odada intihar eden anne görüyoruz.

Bu gün maaşını alamadığı için bedenini ateşe veren emekçi,iş bulamadığı için meclisin çatısına çıkan işçi,yıllarca atama bekleyen öğretmenler, doktorlar, EYT’liler görüyoruz.Emekçiler çaresizlik içinde kıvranırken onlar Saraylarda ki düzenin bekçileri ne yapıyor peki? Kanser ilaçlarını alamadığı için destek isteyen Dilek’in cebine sadaka verir gibi para sıkıştırıyor, geçinemedikleri için intihar eden dört kardeşin elektriğini kesiyor,yoksulluğu değil siyanürü konuşuyor, Pazar fiyatlarını soran halkı bir mermi kaç para sen biliyor musun diye azarlıyor.

Bir yandan doğayı sömürerek memleketin altını boşaltırken diğer yanda üstünde yaşayan emekçilerin ceplerini boşaltıyor onları sömürüyor. Etmiyor ard arda gelen intiharları konuşurken yandaşlar pişkince intiharların nedeni ekonomik değil.Ekonomimiz iyi diyor.

İktidar bir çocuğun cinayetini aydınlatamazken, adalet arayan baba Şaban Vatanı akıl hastası diye yaftalıyor.Olmuyor tehdit ediyor,gözaltına alıyor,tutuklamaya teşebbüs ediyor.Yandaş olanlar devletin tüm imkanlarıyla iktidar borazanlığı yaparken yandaş olmayan,halka gerçeği sunmaya çalışan gazetecileri hemen,hemen her gün tutuklanıyor.

Halkın önemli bir kısmının açlık sınırında ya da açlık sınırının altında yaşamaya  mahkum edildiği, işsizlik oranlarının en yüksek seviyeye ulaştığı,gençlerin okurken bile çalışmak zorunda bırakıldığı,mezunların işsizlikle imtihan edildiği bu dönemde emekçiler gençler kadınlar işçiler kardeşlerimiz;Bilin ki çaresiz değiliz!Bu çaresizliğe kesinlikle mahkum değiliz! Geleceğimiz emeğini, alınterini ortaya koyan bizlerin omuzlarında şekillenecek ve biz bir kişi daha eksilmeyeceğiz.Gücümüzü,haklılığımızı dün Gezi’de gördük,bu gün tüm dünyada ayağa kalkan emekçi halkların iradesinde görmeye devam ediyoruz.

Ve onlar bilsinler ki; Geleceksizliğe,yoksulluğa,adaletsizliğe,ölüme layık gördükleri üzerinde tepinerek sömürerek zenginleştikleri,ömürlerinden alıp kendi ömürlerine kattıkları,çocuklarından alıp kendi çocuklarına yedirdikleri bu halk onlara hak ettiği dersi verecektir.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız