Güncel

Bodrumlular Gerenkuyu Sahili'nin halka kapatılmasını protesto etti

Bodrum Yalıçiftlik'te yurttaşlar, Ağaoğlu'nun Gerenkuyu sahilinin tel örgülerle çevirmesine tepki gösterdi.

15 Ekim 2018 Saat: 15:04
Bodrumlular Gerenkuyu Sahili'nin halka kapatılmasını protesto etti
Bodrumlular Gerenkuyu Sahili'nin halka kapatılmasını protesto etti

Bodrum Yalıçiftlik'te bulunan Gerenkuyu'nun müteahhit Ali Ağaoğlu tarafından halka kapatılmasına karşı yörede yaşayan yurttaşlar basın açıklaması yaptı. Bodrumluların, aileleriyle birlikte piknik yapmak için sıkça gittiği Gerenkuyu girişini tel örgülerle çeviren Ali Ağaoğlu, kilit vurduğu kapının üzerine de "Özel mülktür girilmez" levhası asmıştı.

Dün Gerenkuyu Sahili'nin bu şekilde halka kapatılması ile ilgili yöre halkı, köy muhtarları, Eğitim Sen Bodrum Şubesi, Bodrum Kent Konseyi, Zortul Çevre Grubu, Gümüşlük Form ve çeşitli partilerin ekoloji kollarından temsilciler bir basın açıklaması yaptı.

Yörede oturan vatandaşlardan Serpil Ertürk tarafından yapılan basın açıklamasında Gerenkuyu'nun yarımadada yaşayan bütün yurttaşların denize girebildiği ender sahillerden olduğu dile getirilerek, sahilin Ali Ağaoğlu tarafından tel örgülerle çevrilip özel mülk alanı ilan edilmesinin yasalara aykırı olduğu belirtildi. Sahile girişin yurttaşlara kapatılmasının Kıyı Kanunu'na aykırı olduğunun dile getirildiği basın açıklamasında bu duruma karşı suç duyurusunda bulunulacağı ifade edildi

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız