Güncel

"Boşnak Dernek, Vakıf ve Federasyonları pazar günü Beyaz TV önünde olacak"

Türkiye’de'ki bütün Boşnak Dernek ve Federasyonları Rasim Ozan Kütahyalı'nın programa çıkarılmasını protesto için Pazar günü yine Beyaz TV önünde olacağını açıkladı.

23 Ağustos 2019 Saat: 12:01
"Boşnak Dernek, Vakıf ve Federasyonları pazar günü Beyaz TV önünde olacak"
"Boşnak Dernek, Vakıf ve Federasyonları pazar günü Beyaz TV önünde olacak"

Beyaz TV’de yayınlanan ‘Beyaz Futbol’ Boşnaklara yönelik sözlerinden dolayı protestlara ve Boşnakların öfkesine neden olan Rasim Ozan Kütahyalı, Beyaz TV'de yayınlanan Derin Futbol programıyla ekranlara geri döndü.Türkiye’de'ki bütün Boşnak Dernek, Vakıf ve Federasyonların ise tepkileri dinmiyor. 19 Ağustosta Beyaz TV önünde yaptıkları protestonun ardından bu kez 25 Ağustos Pazar günü, tüm dernek, vakıf ve fedarasyonlarla birlikte İstanbul'da Beyaz TV önünde basın açıklaması yapacak.

Boşnak Dernek, Vakıf ve Federasyonlar, "İki yıl önce DEĞERLERiMiZi hiçe sayarak HAKARET eden Rasim Ozan Kütahyalı'yı yeniden ekrana çıkarma gafletine düşen Beyaz TV'yi PROTESTO etmek için 25 Ağustos 2019 pazar günü saat 21:00'de Gayrettepe Beyaz TV binasının önünde toplanıyoruz."diye açıklama yaptı.

Beyaz TV’de yayınlanan ‘Beyaz Futbol’ Boşnaklara hakaret eden Rasim Ozan Kütahyalı, Beyaz TV'de yayınlanan Derin Futbol programıyla ekranlara geri döndü. Boşnaklar, Rasim Ozan Kütahyalı'nın ekranlara dönmesini Beyaz TV önünde protesto etmişti. 

Beyaz TV’de yayınlanan "Beyaz Futbol" programında “Kusturmalı Boşnak S...” ifadesini kullanarak Boşnaklara hakaret eden Rasim Ozan Kütahyalı geri döndü. Kütahyalı,  kişisel twitter hesabından "nerede kalmıştık" tweetini atarak geri döndüğünü duyurmuştu.Geçtiğimiz hafta sözleri dolayısıyla Boşnaklardan özür dileyen Kütahyalı, "Ben Aliya İzzetbegoviç hayranı bir insanım. Ben Boşnak kardeşlerimden tekrar, tekrar özür diliyorum. Bana düşman olanlar bu sözleri kullanarak bana saldırdılar. Kendi meselelerine asil Boşnak halkını karıştırmasınlar." demişti.

Rasim Ozan Kütahyalı'nın ekranlara geri dönmesine ise tepkiler devam etti.  En son 19 Ağustos akşam saatlerinde Beyaz TV önünde toplanan Boşnak derneklerinin temsilcileri Rasim Ozan Kütahyalı'nın tekrar ekranlara dönmesini protesto etti. Beyaz TV binası önünde basın açıklamasında bulunan Boşnak temsilcilerinin gerçekleştirdiği protestoya Bayrampaşa Bosna Sancak Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Muhammed Sancaktar, Anadolu Yakası Bosna Sancak Sosyal Yardımlaşma ve Kültür Derneği Başkanı Erdoğan Erden ve Bosna Hersek Dostları Vakfı Başkanı Saffet Erdem, derneklerinin yönetim kurulu üyeleri katılmıştı.

İstanbul Anadolu Yakası Bosna Sancak Sosyal Yardımlaşma ve Kültür Dernek Başkanı Erdoğan Erden şunları söylemişti:

‘Türkiye Cumhuriyetinde yayın yapan Televizyonlar halka küfür edilecek yerler değildir.Bu zat TV’lerde Fettullah Gülenciyim diye bas bas bağırırken o zaman Cumhurbaşkanımıza küfür ediyordu o zaman ordumuza saldırıyordu o zaman Fenerbahçe’ye saldırıyordu. Şimdi almış olduğu paralar ve görevler belli, Türkiye Cumhuriyetini ırkçılık yaparak Türk halkını birbirine düşürüp Türk halkının değerleri ile oynuyor. Bu zat Bizler için söylediği söylemlerle bizleri ırkçılık ve faşistlik yaparak bölmeye çalışıyor.  Beyaz TV de şu anda sunuculuk ve yorumculuk yapan Ertem Şener, Sinan Engin ve Ahmet Çakar hepiniz birer palyaçosunuz. Hepinizle mücadelemiz sonuna kadar devam edecektir.’ dedi.

Rasim Ozan Kütahyalı'ya Beyaz TV önünde protesto ile ilgili görsel sonucu

Yine Bayrampaşa Bosna Sancak Kültür ve Yardımlaşma Dernek Başkanı Muhammet Sancaktar ile Bosna Hersek Dostları Vakfı Başkanı Saffet Erdem de benzer açıklamalarda bulunmuştu.

107 Boşnak Dernek, Vakıf ve Federasyon ise bir Deklerasyon yayınlamıştı.

Şimdi ise Boşnaklar, Ahlak Gönüllüleri Platformu altında 25 Ağustos Pazar günü İstanbul'da Beyaz Tv önünde protestolarını ve taleplerini dile getirmeye hazırlanıyor.

Görüntünün olası içeriği: yazı







YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız