Güncel

BTS üyesine sürgün protesto edildi: TCDD Genel Müdürlüğü’nde oturma eylemi

BTS Üyesi Ünal Karadağ, müdür yardımcısı olarak görev yaptığı İzmir TCDD 3’üncü Bölge Müdürlüğü’nden “rotasyon” gerekçesiyle Malatya’ya sürgün edildi.

13 Şubat 2020 Saat: 17:12
BTS üyesine sürgün protesto edildi: TCDD Genel Müdürlüğü’nde oturma eylemi
BTS üyesine sürgün protesto edildi: TCDD Genel Müdürlüğü’nde oturma eylemi

Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası Üyesi Ünal Karadağ, müdür yardımcısı olarak görev yaptığı İzmir TCDD 3’üncü Bölge Müdürlüğü’nden “rotasyon” gerekçesiyle Malatya’ya sürgün edildi. BTS üyeleri TCDD Genel Müdürlük katında oturma eylemi başlattı.

Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası (BTS) üyeleri İzmir Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) 3’üncü Bölge Müdürlüğünde müdür yardımcısı olarak görev yapan BTS üyesi Ünal Karadağ’ın rotasyon adı altında Malatya’ya sürgün edilmesini protesto etti. TCDD Genel Müdürlüğü önünde basın açıklaması yapan sendika üyeleri, açıklamanın ardından TCDD Genel Müdürlük katında oturma eylemi başlattı.

BTS Merkez Yönetim Kurulu’ndan yapılan açıklamada son günlerde yapılan atamalara dikkat çekilerek “siyasi kadrolaşmalara ve sürgünlere” vurgu yapılarak şunlar kaydedildi:

“Bugün AKP hükümetinin ve Memur-Sen’in talimatlarını yerine getiren TCDD bürokratlarının ayrımcı, keyfi, liyakatsiz ve kadrolaşmaya dönük adımlarından biriyle karşı karşıyayız. Sendikamız üyesi olan ve İzmir TCDD 3.Bölge Müdürlüğü, Trafik ve İstasyon Yönetim Servis Müdürlüğünde Müdür Yardımcısı olarak görev yapan Ünal Karadağ sözde rotasyon adı altında Malatya’ya sürgün edilmiştir.”

'TEK SUÇU SENDİKALI OLMAK'

BTS üyesi Karadağ’ın görev yerinin “rotasyon” gerekçesiyle değiştirilmesini “adaletsizlik” olarak değerlendiren sendikanın açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

“Yapılan bu sürgünün, üyemiz Ünal Karadağ nezdinde Sendikamıza yönelik bir gözdağı olduğu açıktır. Herkes çok iyi bilmelidir ki Ünal Karadağ’ın sürgün kararı Memur-Sen’in toplu sözleşmelerde emekçileri pazarladığı odalarda alınmıştır. Kamuoyuna liyakatsizliği ile mal olmuş ve üstelik atama şartlarını da taşımadığı için geçici görevle başkanlık yaptırılan bir kişinin, 'sırf sendikalı olmaktan başka hiçbir özrü olmayan çalışkan bir insanı ailesini de huzursuz ederek sürgün etmek' adaletsizlikten öte bir durumdur.”

'SALDIRIYI DAYANIŞMAYLA PÜSKÜRTECEĞİZ'

TCDD yönetimi tarafından yapılan ve liyakatsiz atamalara vurgu yapılan açıklaması özetle şöyle:

“BTS, üyelerinin hak ve çıkarlarını korumakla birlikte demiryollarının içinde bulunduğu bu olumsuz tablo karşısında gerçek sendikacılık yapan, demiryollarının gelişimi için mücadele eden bir yerde durmuş, gerektiğinde kurum yöneticileri ile yaptıkları görüşmelerde yapıcı bir tarzda görüş ve önerilerini sunmuştur. Gerektiğinde de yanlışlar karşısında uyarılarda bulunmuş ve bu kapsamda basın yayın organları üzerinden sendikamızın yaklaşımlarını cesaretle paylaşmıştır.

Bugüne kadar sendikamız ve üyelerimiz pek çok saldırıyla karşı karşıya kalmıştır. Ancak her saldırı karşısında direnmekten, doğru bildiği noktadan bir adım geri atmadan mücadelesini sürdürmüş, yaşamın her alanında ulusal ve uluslararası alanda her türlü yanlış karşısında dayanışma göstermekten geri durmayan bir çizginin savunucusu olmuştur. Bu saldırıyı da aynı kararlılık ve dayanışma duygusuyla püskürteceğini herkesin bilmesini istiyoruz.

'TCDD SUÇ İŞLİYOR'

Üyemizin sürgün edilmesi üzerine TCDD Genel Müdürü ve TCDD Trafik ve İstasyon Yönetimi Dairesi Başkan Vekili ile yaptığımız görüşmelerde sorunun çözümüne yönelik bir adım atılmamış ve rotasyon adı altındaki bu hukuksuz görevlendirmenin arkasında durmuşlardır. TCDD Genel Müdürlüğü yasa ve yönetmeliklere aykırı bu işlemi yaparak suç işlemektedir.”

Kaynak:: BirGün

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız