Güncel

Bursalı kadınlar: yasa geri çekilene kadar sokaklarda olacağını ilan etti

Bursa’da kadınlar cinsel istismar tasarısına karşı sokağa çıktı, yasanın geri çekilmesini talep etti.

19 Kasım 2016 Saat: 23:44
Bursalı kadınlar: yasa geri çekilene kadar sokaklarda olacağını ilan etti
Bursalı kadınlar: yasa geri çekilene kadar sokaklarda olacağını ilan etti

Bursa Kadın Platformu, AKP’nin Meclise sunduğu cinsel istismar suçundan mağdurla failin evlendirilmesi durumunda hükmün açıklanmasının geri bırakılması önergesini Kentmeydanında yaptıkları basın açıklamasıyla protesto etti.

Kadınlar adına açıklamayı okuyan Elvan Atar; “Kadınlara ve çocuklara yönelik tecavüzün ve her türlü cinsel istismarın önüne açacak, çocukların ve kadınların tecavüzcüyle evlendirilmelerini yasallaştıracak bir önerge. Bu önerge ile 4 bin tecavüzcüye tahliye yolu açmayı planladılar. Türkiye’de çocuk istismarı sistematik ve yaygın olarak işleniyor. AKP’nin cinsel istismara uğrayan çocukları evlendirip tecavüzcüyü kurtarma planının gece yarısı meclise getirilmesi yetmemiş gibi Adalet Bakanı’nın yaptığı açıklamada, ‘Tecavüzcüleri kesinlikle kapsamıyor, ancak çocuklarla evlenenlere uygulanacak’ demesi niyeti apaçık ortaya koymuştur” dedi. 

Atar; “Tecavüzcüler, istismarcılar ödüllendirilecek, aklanacak ama milyonlarca kadın ve çocuk Meclis onayıyla istismarcıyla birlikte olmaya zorlanacak. KHK’lerin hedeflerinde kadınların ve çocukların şiddetten ve istismardan korunması için çalışan kadın ve çocuk dernekleri var. Kadın ve çocuk derneklerinin kapatılması, kapılarına mühür vurularak çalışmalarının engellenmesi şimdi daha net anlaşılıyor. OHAL bahanesi ile tecavüzcülerin salıverilmesine, kadınların ve çocukların Meclis onayı ile tecavüzcülere, istismarcılara teslim edilmesine izin vermeyeceğiz. O yasa geri çekilene kadar tüm kadınları gece gündüz demeden işte, evde, sokakta, mecliste ve meydanda ellerindeki her türlü araçla direnişe, tecavüzcülere karşı öz savunma hakkımızı kullanmaya çağırıyoruz” diye konuştu.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız