Güncel

Büyükerşen: “Ulaşım elektrikli otobüslerle sağlanacak!”

Büyükerşen, Eskişehir'in geleceğine en az 50 yıl ışık tutacak İmar Planları çalışmalarına 2014 yılı başlarında başlandığını hatırlattı.

7 Nisan 2016 Saat: 22:46
Büyükerşen: “Ulaşım elektrikli otobüslerle sağlanacak!”
Büyükerşen: “Ulaşım elektrikli otobüslerle sağlanacak!”

Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu'nda düzenlenen toplantıda konuşan Başkan Büyükerşen, Eskişehir'in geleceğine en az 50 yıl ışık tutacak İmar Planları çalışmalarına 2014 yılı başlarında başlandığını hatırlattı.
Bu planlar 1/25000'lik Nazım Plan dâhil porsuk çevresini kapsayan Afet Riskli Bölge Projesi ve Gündoğdu Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projeleri olduğunu belirten Büyükerşen, “Bu planların yapılması Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca Büyükşehir Belediyesine görev olarak verilmişti. Eskişehir'in ikinci uydu kenti sayılacak Süper Kent planlarını ise Çevre ve Şehircilik Bakanlığı üstlenmişti. İstanbul Teknik Üniversitesi gerek Büyükşehir, gerek Bakanlığın görev alanlarına giren planların yapılmasını 2014 yılı başında üstlenmişti” dedi. 

“PLANLAR MÜLK SAHİPLERİNE YAKINDA TANITILACAK!”
Teknik Üniversite ekiplerinin hazırladığı,  basınımız ve meslek odalarının incelemesine de sunulan bilimsel etütlere ve çağdaş şehircilik anlayışına uygun olarak hazırlanan planlarda sona yaklaşılmış bulunuyor diyerek sözlerine devam eden Büyükerşen, “Bunlardan Afet Riskli Bölge Planları, Bakanlık uzmanlarının incelemesine sunulmuş olup yakında Büyükşehir Belediyesinin yanındaki nikâh salonunda mülk sahiplerinin uzlaşım müzakerelerine açılarak onay işlemi başlatılacaktır.1/25000'lik Nazım İmar Planı ise halen Büyükşehir Belediyesi İmar Komisyonunda karar için görüşülmekte olup Nisan toplantısında Meclis'e getirilmesi beklenmektedir. Önceki gün Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın Fatma Güldemet Sarı'nın duyurduğu ve 1/25000'lik planın Belediye Meclisimizce kabulünden sonra uygulama safhasına geçilecek” diye konuştu. 

“BÖLGEYE 18 BİN 775 KONUT YAPILACAK!”
Süper Kent Projesi hakkında da ayrıntılı bilgi veren Büyükerşen, “Süper Kent şehrin güneyindeki Kocakır Bölgesinde bulunan 838 hektar alanı kapsayacaktır. Bölgede 18.775 adet konut, çoğu ofis olarak 1342 ticaret yapısı, 1 adet hastane, 1 adet kültür merkezi, 42 adet aile sağlığı merkezi ile 75.000 nüfusa yetecek kadar okul ve diğer sosyal alanların da yanı sıra, kişi başına 41 m2 'lik yeşil alana sahip olacaktır. Her konut başına 36 m2 sebze ve meyve yetiştirilecek arka bahçeler olacaktır. Bina çatılarına konacak güneş panelleri ve güneş tarlaları ile 24,5 megavat enerji üretilerek %94,3 oranında karbon salınımı azaltılacaktır. Hem alan hem de bina bazında su arıtma ve yağmur suyu biriktirme sistemleri ile arıtma sistemlerinden de sulama suyu sağlanacak, çöpler ise enerjiye dönüştürülecektir” diye konuştu. 
“ULAŞIM ELEKTRİKLİ OTOBÜSLERLE SAĞLANACAK!”
Bölgede bulunan Kayapınar ve Aşağı Çağlan Köyleri'nin de bölgenin güneyine taşınacağını kaydeden Büyükerşen, “Süper Kent alanının güneyinde çevre yolu yer alacak, ulaşım ise elektrikli ve hibrit otobüsler ile sağlanacaktır. Eskişehir Süper Kent Projesi diğer kentlere de örnek olmak üzere Antalya Expo'da sergilenecektir” ifadelerini kullandı. 
“BÜYÜKERŞEN BAKAN'A KUTLAMA!”
Kocakır bölgesine de hastane yapılırsa Eskişehir'in hastaneler cennetine döneceğini belirten Büyükerşen, “Kampüs hastane de yapılıyor. Bu bakımdan Eskişehir baya gelişme gösterecek.  Bu bölge yepyeni bir bölge. Hakikaten çok önemli bir proje.  Bakanlığı bu bakımdan kutlamak lazım.  Biz bu projeyi önceden biliyorduk ama bu açıklamayı yapmak Sayın Bakanın hakkıydı” değerlendirmesinde bulundu. 
“TARİH VERMEDİ!”
Şehrin otopark sorununu çözecek bir yapı planının da yapıldığını dile getiren Büyükerşen, “Hem bizim hem de bakanlığın İstanbul Teknik Üniversitesi'ne bu planları vermesinin ne kadar doğru olduğu da ortaya çıktı.  Bu yüzden bir bütünlük sağlanıyor. İnşallah önümüzdeki günlerde ilk kazmayı vururuz” dedi.
“PLANLAR BU AY MECLİS GÜNDEMİNDE!”
1/25 binlik planların Büyükşehir Meclisi'nin Nisan ayı oturumuna geleceğini de açıklayan Büyükerşen, “Bu planlar meclisten geçer ama geçmeme durumu olursa meclis toplantısına re-sen getirmek zorunda kalacağım” şeklinde konuştu.
Tramvay ihalesinin iptal edilmesini de değerlendiren Büyükerşen,  yeniden ihaleye çıkacaklarını ve belki yeni ilaveler yapabileceklerini söyleyerek sözlerini noktaladı. 

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız