Siyaset

Can Dündar ve Erdem Gül davası 6 Mayıs'a ertelendi

Can Dündar ve Erdem Gül'ün yargılandığı dava ile askerlerin yargılandığı davanın birleşmesi talebini reddeden mahkeme davayı 6 Mayıs'a erteledi

22 Nisan 2016 Saat: 15:22
Can Dündar ve Erdem Gül davası 6 Mayıs'a ertelendi
Can Dündar ve Erdem Gül davası 6 Mayıs'a ertelendi

Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve gazetenin Ankara temsilcisi Erdem Gül'ün MİT TIR'larıyla ilgili haberleri nedeniyle açılan davanın 3'üncü duruşması görüldü. 

CHP milletvekilleri Enis Berberoğlu, Sezgin Tanrıkulu, Mahmut Tanal, Ali Şeker, Hilmi Yarayıcı, Gamze İlgezdi, HDP milletvekilleri Osman Baydemir, Garo Paylan, YARSAV Başkanı Murat Arslan, Yargıçlar Sendikası Başkanı Mustafa Karadağ, DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu, gazeteciler Hasan Cemal, Oktay Ekşi, Celal Başlangıç, Fatih Polat, Ferhat Tunç, Berkin Elvan'ın anne-babası Gülsüm ve Sami Elvan destek için adliyeye geldi. Mahkemenin aldığı kapalılık kararı gereği avukat ve sanıklar dışında kimsenin izleyemediği duruşmada Dündar ve Gül’ün avukatları savunma yaptı. Duruşmaya bir önceki celse hakkında zorla getirme kararı çıkarılan tanık Emre Erciş de katıldı. 

Duruşmada Erciş'in savcılık ifadesini tekrar etmesinin ardından duruşma savcısı Evliya Çalışkan, davanın, MİT TIR'larının durdurulması ile ilgili savcılar ve TSK mensuplarının Yargıtay 16. Ceza Dairesi'nde görülen dava ile birleştirilmesini talep etti.Talebe ilişkin görüş belirten Dündar ve Gül'ün avukatları savcının birleştirme talebinin reddeilmesini istedi.Taleplere ilişkin ara karar oluşturan heyet, savcı Çalışkan'ın birleştirme talebini reddetti. Savcının dosya hakkındaki esas görüşünü hazırlamak için süre talebini kabul eden heyet, duruşmayı 6 Mayıs’a erteledi. 

Duruşma sonrası Dündar ve Gül açıklama yaptı. Mahkeme heyetinin savcının dosyanın birleştirilmesi talebini oy birliği ile reddettiğini belirten Gül, mahkemenin iki dava arasında suçlar bakımından benzerlik olmadığını gerekçe göstermesinin önemli olduğunu söyledi. Dündar ise mahkemenin kararından memnun olduklarını söyledi. Dündar, “Karardan memnunuz. İlgisiz bir davanın içine atıp yargılamayı planlıyorlardı ama bu plan çöktü. Yaptığımız gazeteciliktir. Beraata bir adım daha yaklaştık” diye konuştu.

 

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız