Yaşam

Çanakkale’de sürat teknesi alabora oldu, 3 mülteci öldü

Çanakkale'nin Ayvacık ilçesinden Yunanistan'ın Midilli Adası'na geçmek isteyen mültecilerin içinde bulunduğu teknesi alabora oldu, 3 kişi yaşamını yitirdi.

11 Ocak 2016 Saat: 13:48
Çanakkale’de sürat teknesi alabora oldu, 3 mülteci öldü
Çanakkale’de sürat teknesi alabora oldu, 3 mülteci öldü

Çanakkale'nin Ayvacık ilçesinden Yunanistan'ın Midilli Adası'na geçmek isteyen mültecilerin içinde bulunduğu sürat teknesi alabora oldu, 3 kişi yaşamını yitirirken, 13 kişi sağ olarak kurtarıldı.

Bugün sabah saatlerinde, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu Afganistan uyruklu mülteciler, Ayvacık'ın Arıklıaltı Mevkisi'nden organizatörlerin temin ettiği sürat teknesiyle denize açıldı. Kıyıdan 200 metre kadar açıkta, mültecileri taşıyan sürat teknesi aşırı ağırlıktan alabora oldu. Mültecilerden 5'i yüzerek kıyıya çıkarken, 8'ini ise bölgede devriye görevi yapan Sahil Güvenlik ekibi kurtardı. Olay yerinde dalgıçların da katılımıyla yapılan arama kurtarma-çalışmalarında 2'si kadın, 1'i 5 yaşında kız çocuğu toplam 3 kişinin cesedine ulaşıldı.

 Sağ kurtulan 13 kişi, Sahil Güvenlik Komutanlığı'nın Küçükkuyu Beldesindeki rıhtımına getirilerek, ambulansta ilk tedavileri yapıldı. Durumu ağır olan 1 yaşlarındaki bir bebek ise Ayvacık Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Bölgede, başka mültecilerin de olabileceği gerekçesiyle arama kurtarma çalışmalarının sürdüğü bildirildi

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız