Çevre

Cerattepe direnişi nedeniyle 48 kişi hakkında dava açıldı

Cerattepe’de Cengiz Holding tarafından çıkarılmak istenen bakır madenine karşı çıkan halk direniş başlatmış, direnişe geçen vatandaşlar ülkenin her tarafından da destek görmüştü.

21 Nisan 2016 Saat: 18:38
Cerattepe direnişi nedeniyle 48 kişi hakkında dava açıldı
Cerattepe direnişi nedeniyle 48 kişi hakkında dava açıldı

Artvin Cumhuriyet Başsavcılığı, Şubat ayında Artvin Kafkasör yaylası Cerattepe’de  Cengiz Holding tarafından çıkarılmak istenen bakır madenine karşı  çıkan halk direniş başlatmış,  çevre, doğa ve ağaçların korunması için direnişe geçen vatandaşlar ülkenin her tarafından da destek görmüştü. İki gün boyunca holdinge ait makinaları Cerattepe’ye barikat kurarak sokmayan vatandaşlara jandarma ve polis biber gazı ve plastik mermi ile müdahale ederek iş makinalarının alana girmesini sağlamıştı.

Bu direniş sonrasında  Artvin Başsavcılığının soruşturma başlatmış, vatandaşların verdiği bilgiye göre   280 kişi ifadeye çağrılmıştı.  Savcılığın  48 kişi hakkında iddianame hazırladığı ve ‘Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’na Muhalefet ve Polise Mukavemet’ suçlamasıyla Artvin Asliye Ceza Mahkemesi’nde dava açıldığı öğrenildi. Mahkeme tarafından ilk duruşma 23 Eylül 2016’da yapılacak. olarak verildi.

Öte yandan çok sayıda avukatın vatandaşların savunmasını üstleneceği ifade ediliyor.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız