Siyaset

CHP: Taksim mitingine yüzlerce kurum katılacak

CHP'nin ev sahipliğini yaptığı mitingde parti bayrakları olmayacak.

24 Temmuz 2016 Saat: 10:24
CHP: Taksim mitingine yüzlerce kurum katılacak
CHP: Taksim mitingine yüzlerce kurum katılacak

Cumhuriyet Halk Partisi, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından bugün Taksim Meydanı'nda demokrasi mitingi yapacak. CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, partisinin ev sahipliğinde Taksim Meydanı'nda yapılacak mitingte sadece Türk bayrağı ile Atatürk posterleri olacağını belirterek, "Yurttaşlarımızın ellerinde Türk bayrakları, Atatürk posterleri ve yüreklerinde Türkiye sevdasını taşıyarak, cumhuriyete, demokrasiye, özgürlüğe vurgu yapacak buna özel amblemlerle oraya katılmaları bizim bu büyük buluşmamıza daha büyük değer katacaktır" dedi.

Bingöl, CHP tarafından düzenlenen mitingin, hiçbir kurumla, siyasi partiyle ortaklaşa gerçekleştirilmediğini ve 78 milyon yurttaşa açık olduğunu söyledi. Bingöl, "Sadece CHP tarafından başvurusu yapılmış, düzenlemeyi örgütümüz üstlenmiş, ancak yurttaşlarımızın tamamının davetli olduğu bir buluşmadır." diye konuştu.

3 buluşma noktası

CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat, CHP tarafından düzenlenecek "Cumhuriyet ve Demokrasi Mitingi"ne DİSK başta olmak üzere onlarca sendikanın, Haziran Hareketi'nin aralarında bulunduğu yüzlerce sivil toplum örgütünün katılacağını bildirdi.

CHP'nin her türlü darbeye ve gericiliğe karşı olduğunu vurgulayan Canpolat, "Cumhuriyete, demokrasiye, Mustafa Kemal Atatürk'ün ilkelerine, laikliğe, özgürlüğe sahip çıkmak için bütün İstanbulluları, bütün Türkiye'yi Taksim Meydanı'na davet ediyoruz." dedi.

Bir soru üzerine güvenliği sağlamanın valiliğin, emniyetin ve güvenlik güçlerinin görevi olduğuna işaret Canpolat, CHP'nin 39 ilçenin her birinde gençlik kollarından en az 100 üyenin görevlendirildiğini bildirdi.

Canpolat, şehir dışından gelenlerin Vodafone Arena'nın önünde, diğer grupların Şişli Camisi önünde ve Unkapanı'nda buluşarak, bu noktalardan Taksim'e gideceğini açıkladı.

Cemal Canpolat, aralarında Tarık Akan, Arif Sağ, Volkan Konak, Zuhal Olcay, Hayko Cepkin, Edip Akbayram, Mazlum Çimen, Selda Bağcan, Cahit Berkay, Menderes Samancılar gibi isimlerin bulunduğu 200'e yakın sanatçı ve aydının da miting çağrısına olumlu yanıt verdiğini söyledi.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız