Siyaset

CHP'den Erdoğan'a jet yanıt: Yüreği yetiyorsa bıraksın

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök'ten hem Erdoğan'a hem de Davutoğlu'na yanıt geldi.

11 Nisan 2016 Saat: 18:25
CHP'den Erdoğan'a jet yanıt: Yüreği yetiyorsa bıraksın
CHP'den Erdoğan'a jet yanıt: Yüreği yetiyorsa bıraksın

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, “Anayasal sınırları dışına çıkan bu Cumhurbaşkanı aslında yok hükmündedir. Arzu ediyorsa, yüreği yetiyorsa Cumhurbaşkanlığını bırakır siyasetin içerisine girer. Şöyle rüştünü ispat eden, edecek olan bir başbakan arıyoruz, göremiyoruz, Türkiye’de çok ciddi başbakanlık problemi vardır.Başbakan da yok hükmündedir” dedi.

Gök, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

AKP’nin dokunulmazlık teklifini imzaya açtığının hatırlatılması üzerine Gök, “Adalet ve Kalkınma Partisi anlaşılıyor ki kendi arkadaşlarını koruma kaygısı içerisinde, koruma telaşı içerisinde bu teklifimize sıcak bakmadılar. Dolayısıyla Adalet ve Kalkınma Partisi’nin imzaya açtığı metin CHP’nin teklifini karşılamaktan uzaktır” dedi.

“CUMHURBAŞKANINI MUHATAP ALMIYORUZ”

“Cumhurbaşkanı muhalefeti ‘ipe un sermekle’ suçladı, ne diyorsunuz?” sorusuna da Gök, “Cumhurbaşkanı anayasal sınırlarını çoktan aştığı belli olan bir cumhurbaşkanının günlük iç siyasette bir siyasi parti lideri gibi değerlendirme yapmasını ve bunun bizden değerlendirilmesini beklenmesini kimse bizden beklemesin, Cumhurbaşkanını muhatap almıyoruz. Cumhurbaşkanının görevi, sınırları bellidir, bu ülkenin bir Başbakan’ı vardır, önce bu ülkede kim Cumhurbaşkanı kim Başbakan olacak ona bir karar versinler. Başbakan konuşmuyor, Cumhurbaşkanı konuşuyor, bizim muhatabımız Cumhurbaşkanı değildir, bizim muhatabımız hükümettir, başbakandır, o başbakanı da ortada bulabilirsek muhatap olarak. Cumhurbaşkanını muhatap kabul etmiyoruz” yanıtını verdi.

“YÜREĞİ YETİYORSA CUMHURBAŞKANLIĞINI BIRAKIR SİYASETİN İÇERİSİNE GİRER”

“Yok hükmündedir sözüne ne diyorsunuz?” sorusuna da Gök, “Cumhurbaşkanı’na şunu söylüyoruz, eğer siyasete meraklıysan Cumhurbaşkanlığı bırakır siyaset alanına girersin. Cumhurbaşkanının işi partiler arasında polemik yaratacak tartışmaların içerisinde olmak değildir. Anayasal sınırları dışına çıkan bu Cumhurbaşkanı aslında yok hükmündedir. Türkiye Cumhuriyet tarihinin en tartışmalı görev sürecini götüren bir cumhurbaşkanı olarak tarihe geçmiştir. Arzu ediyorsa yüreği yetiyorsa Cumhurbaşkanlığını bırakır siyasetin içerisine girer. Bu Cumhurbaşkanıyla bizim fazla kaybedecek zamanımız yoktur. Cumhurbaşkanı hem yetkilerini hem de anayasal sınırlar içerisinde tarif edilen bütün görevlerini fazlasıyla aşmıştır ve Türkiye demokrasisinin önünde bir tehdit oluşturmaya başlamıştır. Türkiye bu Cumhurbaşkanını daha fazla taşıyacak konumda değildir, kendisi Cumhurbaşkanlığı makamını yok hükmüne haline getiren bizzat Recep Tayyip Erdoğan’dır” dedi.

“BAŞBAKAN DA YOK HÜKMÜNDEDİR”

“Cumhurbaşkanı'nın Yüksekova, Cizre il olmalı şeklinde açıklaması oldu, ne diyorsunuz?” sorusuna Gök, “Bu ülkenin başbakanı yok mudur? Bir ilçenin il olmasına cumhurbaşkanı mı karar veriyor, bu ülkenin başbakanı nerededir? Ya da bu ülkenin Cumhurbaşkanı aynı zamanda başbakanlık görevini mi yapıyor, bu ülkenin başbakanı niye konuşmuyor? Ortada olmayan bir başbakan bolca konuşan bir cumhurbaşkanı, Cumhurbaşkanı’nın yetkisinde mi bu konu? Başbakan nerede, başbakanı arıyoruz, bizim muhatabımız başbakan. Bizim muhatabımız cumhurbaşkanı değildir, Başbakan’dır. Bu ülkenin başbakanı var mı, yok mu sorguluyoruz. Bu ülkenin başbakanı niye konuşmuyor? Bu ülkenin başbakanı ne iş yapar? Cumhurbaşkanından aldığı talimatlarla mı hareket ediyor, şöyle rüştünü ispat eden, edecek olan bir başbakan arıyoruz, göremiyoruz, Türkiye’de çok ciddi başbakanlık problemi vardır. Başbakanlık yetkilerini kullanmayan, korkan, iradesi olmayan, sürüklenen bir başbakan Türkiye’de bir başbakanlık boşluğu yaratmaktadır. Başbakan da yok hükmündedir” dedi.

“BÖYLE BİR AÇILIŞ ANCAK DİKTATÖRLERİN OLDUĞU ÜLKELERDE OLUR”

ANKA'nın haberine göre; Vofofone Arena Stadı'nın açılışına ilişkin soruya Gök, “Ben bir stat açılışının taraftardan kaçırılarak, halktan kaçırılarak yapıldığına ilk defa tanık oldum. Böyle bir açılış ancak diktatörlerin olduğu ülkelerde olur. Çünkü diktatörler halktan korkarlar, onlarla beraber olmak istemezler. Tribünler boş, adı stat, stat bin kişilik protokol için yapılmaz, taraftar için yapılır, dün yapılan açılış töreni tam bir diktatörler tarafından tercih edilen bir yoldur” yanıtını verdi.

Meclis gündemine ilişkin de Gök, “AKP grup başkanvekilleri bize bir önerilerde bulundular, şu kanunları görüşelim diye… Getirdikleri kanun tekliflerin, tasarıların tümü son derece mahsurlu” dedi.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız