Güncel

CHP'li Ağbaba, Bozdağ'a Tekirdağ Cezaevi'ndeki hak ihlallerini sordu

Ağbaba, Tekirdağ Cezaevi'nde yaşanan insan hakkı ihlalleri ve işkence ile kötü muamele iddialarını Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'a sordu.

18 Ağustos 2016 Saat: 13:15
CHP'li Ağbaba, Bozdağ'a Tekirdağ Cezaevi'ndeki hak ihlallerini sordu
CHP'li Ağbaba, Bozdağ'a Tekirdağ Cezaevi'ndeki hak ihlallerini sordu

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve CHP Cezaevi Komisyonu Sözcüsü Veli Ağbaba, Tekirdağ Cezaevi'nde yaşanan insan hakkı ihlalleri ve işkence ile kötü muamele iddialarını Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'a sordu.

Ağbaba tarafından, "Tekirdağ Cezaevi’nde birçok insan hakkı ihlali yaşandığı, mahkumlara yönelik kötü muamelenin olduğu, psikolojik ve fiziksel işkencenin uygulandığı, mahkumların bir çok temel insan hakkından kısmen yoksun bırakıldığı iddiaları çeşitli basın yayın kuruluşlarında yer almış, ayrıca tarafımıza telefon ve mektuplarla defaatle iletilmiştir." denilerek Bozdağ'a şu sorular yöneltildi:

Bu çerçeveden hareketle;

  1. Başka şehirlerdeki cezaevlerinden Tekirdağ Cezaevi’ne sevk edilen mahkumların eşyalarının kayıplara karıştığı, mahkumlara eşyalarının teslim edilmediği ve yerlerine yeni eşyaların alınmasının engellendiği iddiaları doğru mudur?
  1. Mahkumların kitap ve dergilerine el konulması, gazetelere ulaşmalarının engellenmesi ve cezaevi kütüphanesindeki kitapların dahi mahkumlara verilmemesinin nedenleri nedir?
  1. Apaçık bir insan hakkı ihlali olan çıplak aramanın herkese dayatılması ve kabul etmeyenlere darp uygulanması Bakanlığınızın almış olduğu bir tedbir midir yoksa cezaevi yönetimlerinin kendi insiyatifleri midir?
  1. Darp edilen mahkumların rapor alamamaları için revire çıkışlarının engellendiği iddiaları ile ilgili Bakanlığınız bir çalışma yapmakta mıdır?
  1. “Süngerli oda” olarak tabir edilen bir odada mahkumların çırılçıplak soyularak işkenceye uğradıkları iddialarına yönelik Bakanlık olarak herhangi bir araştırmanız veya bu kişiler hakkında açılan bir soruşturma var mıdır?
  1. Cezaevinde havalandırmaya çıkış saatlerinin saat 8’den saat 4’e çekilmesinin amacı nedir?
  1. Cezaevi hoparlörlerinden saatlerce “Ölürüm Türkiyem” şarkısının çalındığı, tepki gösteren mahkumlara yine hoparlörlerden “Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti diye slogan atacaksınız” diye duyuru yapıldığı iddiaları Bakanlığınızca araştırılmakta mıdır? Cezaevi yönetiminin görevleri arasında hoparlörlerden şarkı yayını yapmak var mıdır?
  1. Mahkumların 3 kişilik hücrelerde 6 kişi kaldıkları, hücre kapasitesi baz alınarak yalnızca 3 kişilik çatal kaşık verildiği, mahkumların mecburen dönüşümlü olarak yemek yedikleri iddiaları doğru mudur? Cezaevlerinde çatal kaşık kıtlığı mı yaşanmaktadır?
  1. Mahkumların yazdıkları şikayet dilekçelerinin cezaevi yönetimince alınmadığı, savcılığa ve TBMM İnsan Hakları Komisyonu’na verilmek için hazırlanan şikayet dilekçelerinin ulaştırılmasının engellendiği iddiaları Bakanlığınızca araştırılmakta mıdır?

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız