Sağlık

Cihan Durmuş: Hibrit tohum ülkemizin geleceğini kendi ellerimizle yok etmektir

Tehlikeli bir durum: Çiftçilerimiz kendi imkanları ile yerli tohumu üretip kullanabilmekte ancak satışı yasaklanmıştır. Çiftçilerimiz ilk önce yerli tohumunu kaybedecek sonrasında ise toprağını kaybedecektir.

28 Mayıs 2019 Saat: 15:01
Cihan Durmuş: Hibrit tohum ülkemizin geleceğini kendi ellerimizle yok etmektir
Cihan Durmuş: Hibrit tohum ülkemizin geleceğini kendi ellerimizle yok etmektir

CİHAN DURMUŞ

Ülkemizin yüzlerce yılda oluşturmuş olduğu suyu,nemi,güneşine uygun yerli tohumları ile kuşaktan kuşağa aktarılan bir tarım kültürü vardır. Bu üretim kültürü yüzyıllarca küçük çiftçi aile üreticileri ve büyük toprak sahiplerince kullanılmakta idi.Yakın tarihimize kadar yediğimiz ürünlerin organik mi değil mi diye sorgulamaz hatta GDO laboratuvarlarından haberdar bile olmazdık. Laboratuvarlarda bilimsel araştırma sonucu bulunmuş ve canlının genetiği değiştirilmiş küresel güçler tarafından soframıza sunulmuştur.

İnsan sağlığını tehdit eden GDO’lu ürünler çoğu ülkede yasaklanmasına rağmen üretimi yapılıp halen insanların sofralarında yer almaktadır.GDO’lu ürünlerin zararları halen tartışılmakta iken karşımıza birden HİBRİT tohum çıktı.Hibrit tohum yakın akraba olmayan 2 standart tohumun birbiri ile birleştirme sonucu elde edilen melez tohumdur. Yani at ile eşeğin çiftleşmesi ile katırın meydana gelmesi gibi bir şey olarakta izah edebiliriz. Bu istisnada olabilir DNA yakınlığından da söz edilebilir. Doğuştan kısırdır üreyemez. Hibrit tohumda melez tohum olduğundan alınan üründen tohumun kısır olmasından dolayı tekrar ürün vermez. Tek sefer tohum ekilir ve toplanır tohumundan faydalanılamaz tekrar üreyemez. GDO ve HİBRİT tohumu hakkında bize en sağlıklı bilgileri verebilecek olanlar bilim adamları, ziraat mühendisleri ve gen bilimcilerdir.

GDO ve HİBRİT tohumu savunanların arkasında güçlü bir sermaye, ekonomik yaptırımcılar, bilimsel kuruluşlar ve kamu otoriteleri mevcut iken standart yerli tohum ve uygulamalarını savunanlar malesef böyle bir yapının bilim düşmanlığı ile suçlanmaktadır. Her bilimsel buluşun insanlık adına faydalı olduğunu savunmak doğru olmadığı gibi bilimsel buluşları sorgulamak bilim karşıtlığı değildir. Bilimin gıda alanında bu ilerlemesi teknolojinin ilerlemesi insanların yaşamlarında kolaylıklar sağlarken diğer yandan ekolojik dengenin bozulup canlıların yok olmasına neden olmaktadır.

 Hibrit tohum kullanıcıları yerli tohumu yok etmekte ve beraberinde kullanmak zorunda oldukları zehirli kimyasallar ile topraklarını da aynı zamanda zehirlemektedir.Hibrit tohum bu nedenle gölün suyunu kurutarak balık avlamaktır. Hibrit tohum kullanan çiftçiler devlet desteğinden faydalandırılarak özendirilmiş olup yerli tohumun yok olma süreci hızlandırılmaktadır. Yerli tohumun yok olması binlerce yıllık kuşaktan kuşağa geçen kültürün yok edilmesi ve Anadolu topraklarının küresel şirketlerin denetimi ve tahakkümü altına sokulmasıdır. Yerli tarımsal üretimimiz başta İsrail olmak üzere bir çok küresel büyüklükteki söz sahibi ülkelerin tekeline verilerek daha çok tarım ilacı kullanılıp daha çok insanların sağlığının bozulup bu güçlerin daha fazla zenginleşmesi hatta bu bağımlılığın hızla artarak siyasal iktidarın belirlenmesinde önemli rol oynayacaktır.

Yerli Tarım ürünleri tohumlarımız ihraç edilirken gelecekte ihraç edilecek yerli tohumda kalmayacak. Hibrit tohum ithal edip kullanmak ülkemiz için geleceğimizi kendi ellerimizle yok etmektir. Çiftçilerimiz kendi imkanları ile yerli tohumu üretip kullanabilmekte ancak satışı yasaklanmıştır. Çiftçilerimiz ilk önce yerli tohumunu kaybedecek sonrasında ise toprağını kaybedecektir.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız