Siyaset

Cizre'de bodrum kata operasyonda 60 ölü iddiası

TRT Haber, "Cizre'de bir apartmanın bodrum katına operasyon düzenleyen güvenlik güçlerinin 60 kişiyi öldürdüğünü duyurdu.

8 Şubat 2016 Saat: 01:49
Cizre'de bodrum kata operasyonda 60 ölü iddiası
Cizre'de bodrum kata operasyonda 60 ölü iddiası

Cizre'de bir apartmanın bodrum katında yardım beklediği belirtilen yaralılara ulaşmak için HDP'lilerin yürüttüğü girişimler sürerken TRT Haber, 'Son Dakika' alt yazısıyla Cizre'de bir bodrum katına operasyon yapıldığını duyurdu. 

TRT Haber "60'a yakın terörist etkisiz hale getirildi" başlıklı haberinde, güvenlik güçlerinin bodrum kata girdiğini, çatışmada 60 kişinin öldürüldüğünü duyurdu.

HDP'liler, Cizre'de 23 numaralı apartman katında mahsur kalanların sivil olduğunu iddia ederken, hükümet medyası mahsur kalanların PKK'lı olduğunu iddia etmişti.

Operasyon haberinin ardından HDP Şırnak Milletvekili Ferhat Encü Twitter'dan açıklama yaparak "Cizre'de bodrumda mahsur kalan yaralılardan haber alamıyoruz. Kimi yerler ve hesaplar hepsinin(60) infaz edildiği bilgisi servis ediliyor. Bu bilgiler ne kadar doğrudur? Ne kadar gerçeği yansıtıyor bilmiyoruz. Kaygılıyız, endişeliyiz" diye yazdı.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız