Güncel

Çok sayıda spor kulübünden ortak çağrı: Kışanak ve Anlı serbest bırakılsın

Diyarbakır'da 18 spor kulübü, dernek ve spor taban birlikleri, yaptıkları ortak basın açıklamasıyla Büyükşehir Belediye Eşbaşkanları Kışanak ile Anlı'nın serbest bırakılması çağrısı yaptı.

29 Ekim 2016 Saat: 14:11
Çok sayıda spor kulübünden ortak çağrı: Kışanak ve Anlı serbest bırakılsın
Çok sayıda spor kulübünden ortak çağrı: Kışanak ve Anlı serbest bırakılsın

Bu sabah Diyarbakır merkez Yenişehir İlçesi'ndeki Sümerpark Kongre Merkezi'nde bir araya gelen Diyarbakır ASKF, Diyarbakır Amatör Sporcular Derneği, Diyarbakır Saha Kamiserleri Şube Başkanlığı TUFAD Diyarbakır Şubesi, Diyarbakır Spor İl Temsilciliği, Amed Sportif Faaliyetler, Diyarbekirspor, Cizrespor, Van Büyükşehir Belediyespor, Kayapınarspor, Bağlarspor, 1903 Diyarbakır Kartalspor, Diyarbakır Futbol Kulübü, Diyarbakır Belediye Çınarspor, Yenişehir Belediyespor, Silvan Belediyespor ve Bismil Belediyespor yöneticileri, ortak basın açıklaması yaptı.
'ENDİŞE İLE TAKİP EDİYORUZ'
Spor kulüpleri, dernek ve taban birlikleri adına hazırlanan ortak açıklamayı yapan Türkiye Faal Futbol Antrenörleri Derneği (TUFAD) Diyarbakır Şube Başkanı Abdülsamet Karakaş, şöyle dedi:
"Şehrimiz seçilmişleri olan ve gerçek bir sporsever olan Belediye Başkanlarımız sayın Gültan Kışanak ve sayın Fırat Anlı'nın gözaltına alınmalarını ve hürriyetlerinin kısıtlanmasını endişe ile takip ediyoruz. Gerek ülkede gerekse de bölgemizde yaşanılan sancılı sürecin diyalog ve hoşgörü ile çözüleceğine olan inancımız tamdır. Demokratik siyaset alanını daraltan ve toplumsal gerginliklere yol açan bir takım yanlışlardan en kısa zamanda dönülerek, yeniden barışın ve diyaloğun hakim olduğu bir sürece kavuşmayı en içten duygularımızla umut ediyoruz. Bu vesile ile sevglii başkanlarımız Gültan Kışanak ve Fırat Anlı'nın biran önce özgürlüklerine kavuşmasını ve ilgilileri bu yanlıştan dönmesini talep ve temenni ediyoruz."
Yapılan konuşma ardından, spor kulüp ve taban birlikleri temsilcileri, sesizce dağıldı.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız