Güncel

Cumartesi Anneleri: Kayıplarımızı istiyoruz!... 738. kez Galatasaray'dayız!

Ahmet Tekin 1994 yılının Mayıs ayında Diyarbakır’dan Lice’ye gitmek üzere yola çıktı. Bindiği minibüs Sırnağ Köyü yakınlarında yol kontrolü yapan askerler tarafından gözaltına alındı.

17 Mayıs 2019 Saat: 22:06
Cumartesi Anneleri: Kayıplarımızı istiyoruz!... 738. kez Galatasaray'dayız!
Cumartesi Anneleri: Kayıplarımızı istiyoruz!... 738. kez Galatasaray'dayız!

Olayı duyan anne Kıymet Tekin oğlunu sormak için Lice Jandarma Komutanlığı’na gitti. Ahmet’i gözleri bağlı bir biçimde askerlerin arasında gördü. Bir daha da haber alınamadı.

İSTANBUL-32 yaşındaki Ahmet Tekin 1994 yılının Mayıs ayında Diyarbakır’dan Lice’ye gitmek üzere yola çıktı. Bindiği minibüs Sırnağ Köyü yakınlarında yol kontrolü yapan askerler tarafından durduruldu ve Ahmet Tekin gözaltına alındı. 

Olayı duyan anne Kıymet Tekin oğlunu sormak için Lice Jandarma Komutanlığı’na gitti. Ahmet’i gözleri bağlı bir biçimde askerlerin arasında gördü. Ayrıca Ahmet Tekin’i gözaltına alındıktan sonra Lice Jandarma Komutanlığı’nda gören tanıklar da vardı. 

Ancak Ahmet Tekin’in gözaltına alındığı bugüne kadar inkâr edildi. Olayı aydınlatacak etkin bir soruşturma ve kovuşturma faaliyeti yürütülmedi; Ahmet Tekin’in akıbeti karanlıkta bırakıldı ve failleri cezasızlıkla korundu. 

738.haftamızda Tekin Ailesi’nin Diyarbakır’dan yükselen adalet talebine “25 yıllık cezasızlık son bulsun; Ahmet Tekin’in akıbeti açıklansın, failleri cezalandırılsın!” diyerek ses katacağız

Sizi de adalet talebimizi desteklemeye çağırıyoruz

 

Tarih : 18 Mayıs 2019 Cumartesi

Saat  : 12.00

Yer    : Galatasaray Meydanı

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız