Siyaset

Davutoğlu’ndan dokunulmazlık için “Arkadaşlara talimatı verdim”dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Çankaya Köşkü’nde Bosna Hersek Bakanlar Konseyi Başkanı Denis Zvizdiç yaptığı görüşme sonrası açıklamalarda bulundu

7 Nisan 2016 Saat: 20:50
Davutoğlu’ndan dokunulmazlık için “Arkadaşlara talimatı verdim”dedi.
Davutoğlu’ndan dokunulmazlık için “Arkadaşlara talimatı verdim”dedi.

Dokunulmazlıklar konusunda muhalefet partilerinin tutumlarından vazgeçtiğini ancak kendilerinin bu konuda geri adım atmayacaklarını dile getiren Davutoğlu, “Biz hiçbir şeyden çekinmiyoruz. Bütün dosyaların gelmesi için gerekli çalışmayı yapacağımızı ifade ettik. CHP önce ne yapacağını bilemedi, sonra karşı teklif gibi bazı teklifler getirdi. Son olarak ifadelerinden anlaşılıyor ki bu meydan okumanın karşısında, olumlu bir cevap verecek cesaretleri, yürekleri, temiz vicdanları yok. Böyle olduğu anlaşılıyor. Şimdi bize düşen ve derhal yapacağımız husus, bu çerçevede anayasa değişikliği, geçici anayasa maddesi de içinde olmak üzere, yaparak süreci başlatmak. Biz karar verdiğimiz, söz verdiğimiz hiçbir konuda geri adım atmadık. Bu konuda da süreci derhal başlatma talimatını arkadaşlara verdim” diye konuştu.

“Şu anda vatandaşlıktan çıkarma çalışmamız yok”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘teröre destek verenlerin vatandaşlıktan çıkarılması’na yönelik açıklamasına değinen Davutoğlu, bu yönde bir çalışma olmadığını belirterek,  “Eğer bir kişi bir ülkede otobüs duraklarında kendini araba patlatarak vatandaşların canına kast ediyorsa o ülke ile manevi bağı kopmuş demektir. Vatandaşlıktan çıkarılmaları konusunda yeni bir düzenleme gerekiyorsa bunu değerlendiririz dedim. Ama şu anda böyle bir çalışma gündemimizde yok” dedi.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız