Siyaset

Demokratik birliktelik için Ankara’ya çıkarma

Demokrasi İçin Birlik Koordinasyonu, toplumun acil ihtiyacı haline gelen geniş demokratik birliktelik için Ankara'ya çıkarma yapacak.

10 Ağustos 2016 Saat: 18:24
Demokratik birliktelik için Ankara’ya çıkarma
Demokratik birliktelik için Ankara’ya çıkarma

Demokrasi İçin Birlik Koordinasyonu, darbe girişimi sonrasında yaşananlar nedeniyle toplumun acil ihtiyacı haline gelen geniş demokratik birliktelik için Ankara’ya çıkarma yapıyor. KESK, DİSK, TMMOB ve TTB yetkilileri ile görüşecek olan heyet, ardından HDP Eş Genel Başkanları ile görüşecek.

Demokrasi İçin Birlik Koordinasyonu üyeleri, Ankara’ya kalabalık bir heyet ile çıkarma yaparak, OHAL nedeniyle acil bir talep haline gelen demokratik birliktelik için bir dizi görüşmede bulunacak. KESK, DİSK, TMMOB, TTB’nin oluşturduğu Emek ve Demokrasi Güç Birliği ile yarın saat 13.00’te görüşecek olan grup, ardından da saat 16.00’da HDP Eş Genel Başkanları ile görüşecek.

Koordinasyon üyelerinin CHP’den de randevu talep ettiği öğrenildi.

Heyette EMEP MYK Üyesi ve HDP Eski Milletvekili Levent Tüzel, CHP eski Milletvekilleri Rıza Türmen, Melda Onur, Halkevleri Genel Başkanı Oya Ersoy, 2005 yılında dönemin Başbakanı ile görüşen Aydınlar Heyeti’nin sözcüsü Gençay Gürsoy gibi isimler yer alıyor. 


Ayrıca,  Emek ve Demokrasi İçin Güç Birliği yarın saat 11.00’de basın toplantısı düzenleyerek ‘birliktelik’ tartışmalarının hangi aşamaya geldiğini kamuoyuna duyuracak.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız