Güncel

DEÜ'de barış imzacısı akademisyenlerin iptal davası yarın başlıyor

Dokuz Eylül Üniversitesinde görevden uzaklaştırılan barış imzacısı akademisyenlerin iptal davalarından iki tanesi yarın görülecek.

24 Ocak 2018 Saat: 14:41
DEÜ'de barış imzacısı akademisyenlerin iptal davası yarın başlıyor
DEÜ'de barış imzacısı akademisyenlerin iptal davası yarın başlıyor

“Bu Suça Ortak Olmayacağız” metnine imza attıkları için Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından hedefe konulan akademisyenler ya KHK'lerle görevlerinden ihraç edildiler ya da üniversiteler tarafından başlatılan soruşturmalarla görevlerinden geçici olarak uzaklaştırıldılar. 

Dokuz Eylül Üniversitesi'nin farklı fakültelerinde görevli 12 barış imzacısı akademisyen hakkında da rektörlük açılan soruşturma ile birlikte 27 Haziran'da görevinden uzaklaştırma kararı aldı. İmza açıklamasının iki yıl, görevden uzaklaştırma kararının üzerinden de 6 ay geçmiş olmasına rağmen hala akademisyenler hakkında nihai karar çıkmadı. 

UZAKLAŞTIRMALAR YARGIYA TAŞINDI

İmzacı akademisyenler de Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörlüğü'nün aldığı kararı yargıya taşıdı. İdari mahkemelerde açılan davalarda uzaklaştırma kararının iptali istenerek yürütmeyi durdurma kararı isteniyor. 

İKİ DAVA DURUŞMALI GÖRÜLECEK

Akademisyenler avukatları aracılığıyla yaptıkları başvurularla davalarının duruşmalı görülmelerini istedi. On iki akademisyenden sadece iki tanesinin bu talebi kabul edildi. İİBF'den Prof. Dr. Ayşen Uysal ile Tıp Fakültesi'nden Doç. Dr. Halis Ulaş'ın davaları duruşmaları olarak görülecek. Duruşmalar yarın (25 Ocak) İzmir Adliyesi 4. İdare Mahkemesi'nde sabah saatlerinde görülecek. 

EĞİTİM SEN'DEN DURUŞMAYA ÇAĞRI

Eğitim Sen İzmir Üniversiteler Şubesi duruşmaya katılım çağrısı yaptı. Çağrıda barış imzacısı akademisyenlerin görevlerine dönene kadar hukuki ve fiili mücadelenin süreceği ifade edildi. 

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız