Güncel

Devrimci Gençlik Dernekleri Genel Sekreteri Berkay Ustabaş, hakim karşısında...Adliye önünde basın açıklaması

Devrimci Gençlik Dernekleri Genel Sekreteri Berkay Ustabaş, Berkin Elvan’ın cenazesine katıldığı gerekçesiyle 5 Ocak’tan bu yana tutuklu.

18 Nisan 2018 Saat: 11:55
Devrimci Gençlik Dernekleri Genel Sekreteri Berkay Ustabaş, hakim karşısında...Adliye önünde basın açıklaması
Devrimci Gençlik Dernekleri Genel Sekreteri Berkay Ustabaş, hakim karşısında...Adliye önünde basın açıklaması

Ustabaş, bugün tutuklu yargılandığı davanın ilk duruşmasında savunma yapacak. Kırıkkale F Tipi Kapalı Hapishanesi’nde tutuklu bulunan Ustabaş, duruşmaya SEGBİS ile bağlandı.

Berkay Ustabaş, SEGBİS aracılığıyla yaptığı savunmasında şunları kaydetti:

“SEGBİS sağlıklı savunma yapmamı engelliyor. Avukatının yüzünü göremiyorum. Sizin dahi yüzünüzü göremiyorum. Oraya gelip sağlıklı savunma yapmak istiyorum. Dosyayı görmememe rağmen savcıya kendim gittim. Savcı bana çok iyi savunma yaptığımı ancak birilerine aht ettiği için beni tutuklamaya sevk edeceğini söyledi. Ben Berkin Elvan’ın cenazesine katıldım. O cenazeye 2 milyon kişi ile birlikte katıldım!”

Adliye önünde basın açıklaması

Devrimci Gençlik Dernekleri, Çağlayan Adliyesi önünde Ustabaş’ın davası öncesi bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Basın açıklamasına; barış akademisyenleri, CHP İstanbul Gençlik Kolları Başkanı Burkay Düzce, gençlik örgütleri ve Berkin Elvan’ın ailesi katıldı.

Sami Elvan: Utanç duyuyorum

Berkin Elvan’ın babası Sami Elvan, “Bugün gerçekten utanç duyuyorum. Bir cenazeye katıldı diye üç buçuk aydır özgürlüğü ve eğitim hakkı elinden alınan bir öğrenci için buradayım. Biz ülkemizde hukuk, adalet istiyoruz. Berkay’ın bir an önce özgürlüğüne kavuşmasını istiyoruz. Berkin’in cenazesine milyonlar katıldı, o zaman hepimizi alsınlar. Başta beni alsınlar. Bugün de adliyenin önündeyim, bekliyorum onları. Bir gün bu ülkeye mutlaka adalet gelecek. Bizim çocuğumuz boşuna bedel ödemedi. Berkin’i kimse unutmayacak ve unutturmayacak. Bizim çocuğumuz onurlu bir biçimde hayatını kaybetti, onlar onursuzca yaşıyorlar. Yaptırdıkları cezaevlerinde kendileri de kalacak.” diyerek Berkay Ustabaş’a özgürlük istedi.

Ustabaş’ın avukatı Erman Öztürk, “Barış akademisyenleri, siyasetçiler, Kürtler, Aleviler, devrimciler, sosyalistler kısacası AKP dışında kim var kim yoksa AKP’nin giyotini haline gelen yargı eliyle hizaya çekilmek isteniyor. Berkay’ın gerekçesiz bir şekilde veya arka plandaki farklı gerekçelerle tutuklanmasının asıl nedeni Gezi milyonlarına verilmek istenen “Ayağınızı denk alın” mesajıdır. 15 yaşında 16 kiloya düşen bir çocuğun cenazesine dahi katılmamamız isteniyor. Avukatları, arkadaşları, ailesi ve Gezi milyonları olarak bizler Berkay’ın yanında olacağız. Diktatörlüklerin, sömürü düzeninin sonsuza kadar sürdüğü görülmemiştir. Bu yaşananların sebebi olanlar da o cezaevlerini tadacaktır.” dedi.

TİHV’den Ümit Efe, “OHAL koşullarında akademisyenler, işçiler, öğrenciler, gençler; toplumun hemen hemen her kesimi ağır işkencelerden geçirilmektedir. BErkay’ın tüm sürecini takip ettik, tanığıyız. Berkay sadece baskıyla tutuklanmadı. Cezaevinde bulunduğu tüm süreçlerinde sindirilmeye ve teslim alınmayua çalışıldı. Hoşgeldin ve güle güle dayakları, joplar ve yumruklarla karşılaştı. Biz biliyoruz ki BErkay Ustabaş, bu ülkenin pırıl pırıl geleceğini temsil etmektedir ve bu o geleceğe dönük bir uygulamadır. BErkay gibi birçoık insan Berkin Elvan’a sahip çıkmıştır ve çıkmaya da devam edecektir. Berkay’ı özgürlüğe almak istiyoruz” açıklamasını yaptı.

CHP İstanbul Gençlik Kolları Başkanı Burkay Düzce, “Baskının ve dikta rejiminin hakim olduğu koşullarda hayatta kalmaya çalışıyoruz. Dün BErkin için emri ben verdim diyen şahıs, bugün yeni kararlar veriyor. Bugün bizi her platformda teröristlikle itham eden bu şahısların terörle diyalog ve ilişkilerini de biliyoruz. Bugün, birçok üniversiteli cezaevinde tutsak; Berkay Ustabaş da bunlardan biri. Berkaylardan korkuyorlar. Bu ülkenin aydınlık gençlerinden korkuyorlar” dedi.

Fikir Kulüpleri Federasyonu, Öğrenci İnisiyatifi ve EHP Gençliği de basın açıklaması sırasında söz alarak dayanışma mesajlarını iletti.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız