Güncel

Dilek Gültekin 10 gündür “İşimi geri istiyorum” pankartıyla direniş yapıyor

İşten çıkarılan Tüm Otomotiv ve Metal İşçileri Sendikası (TOMİS) üyesi Dilek Gültekin 10 gündür “İşimi geri istiyorum” pankartıyla direniş yapıyor.

12 Temmuz 2017 Saat: 11:39
Dilek Gültekin 10 gündür “İşimi geri istiyorum” pankartıyla direniş yapıyor
Dilek Gültekin 10 gündür “İşimi geri istiyorum” pankartıyla direniş yapıyor

Bursa’nın Gemlik ilçesine bağlı Serbest Sanayi Bölgesi’nde yer alan Yazaki Otomotiv Yan Sanayi ve Ticaret Fabrikası’nda çalışırken işten çıkarılan Tüm Otomotiv ve Metal İşçileri Sendikası (TOMİS) üyesi Dilek Gültekin 10 gündür “İşimi geri istiyorum” pankartıyla direniş yapıyor. Gültekin, haklı direnişinde emekçilerden destek beklediğini de ifade etti.

Direniş hakkında bilgiler veren Gültekin “ Yazaki’de sürekli İŞ-KUR üzerinden işçi alıyorlar. Devlet işsizlik fonundan yaklaşık 700 TL gibi bir tutar veriyor. Ve büyük bir işçi sirkülasyonu var. İşçiyi alarak yaklaşık 11 ay kadar çalıştırıp işten çıkarıyorlar. Bu sürekli hale gelmiş durumda. Bu gibi çok büyük keyfiyetler var çalışma koşullarında. Sürekli sayı hedefleri yükseltiliyor. Ustabaşılar tarafından baskılar uygulanıyor. Sürekli tutanak tutuluyor, yevmiye kesme cezası veriliyor.  Ben de içerde bunların mücadelesini verdim. Bunlardan kurtulmak için sendikalı olmak gerektiğini savundum.” dedi.

“Performans düşüklüğü” bahanesiyle işten atıldığını belirten Gültekin bunun gerçek dışı olduğunu söyledi.Gültekin içerdeki arkadaşlarından ve  şehir dışından çok fazla destek gördüğünü de ifa etti.

İlk iki gün gözaltına alındığını  da belirten Gültekin şunları söylüyor:  “Serbest bölge önüne gelerek elimde ‘işimi geri istiyorum’ pankartı açtığımda ya da önlük giydiğimde polis gözaltına aldı. Neden gözaltına alındığımı sorduğumda ‘OHAL var’ deniliyor. Benim kimseye bir zararım yok trafiği engellemiyorum dediğimde ise yine ‘OHAL var’ yanıtını alıyorum.Burada bir Japon tekeli var. Devlet buna ya da içerideki taciz vakasına müdahale etmek yerine orada hakkını arayan bir işçiye müdahale ediyor. Benim mücadelem içerideki arkadaşlarımın daha iyi çalışma koşullarına kavuşma mücadelesi, sendikalaşma mücadelesi”.

Dilek Gültekin, “Burada insanlar gerçekten çok yoğun bir üretim baskısı altında asgari ücretle çalıştırılıyorlar. Ben bu işe mahkum değilim ama arkadaşlarımın içerde daha iyi koşullarda çalışmaları için mücadele veriyorum. Bu da ne kadar sürer bilemiyorum. Sürebildiği kadar.Hukuki olarakta mücadelesini sürdüreceğim”dedi.

Gültekin son olarak KHK ile işlerine son verilen ve açlık grevi yapan tutuklu akademisyenler Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın açlık girevi direnişini desteklediğini de ifade etti.

DİLEK GÜLTEKİN'İN VİDEO AÇIKLAMALARI İÇİN TIKLAYINIZ

 

https://www.facebook.com/metaliscileribirligi.mib/videos/1368285549956015/

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız