Yaşam

“Diren RENO Çanakkale Seninle”

Grevleri gaz bombaları, coplarla ve göz altılarla bastırılmaya çalışılan Renault işçileri, 2015 yılına damgasını vurmuş ve yükselen metal direnişinin de ateşini yakmıştı.

4 Mart 2016 Saat: 21:40
“Diren RENO Çanakkale Seninle”
“Diren RENO Çanakkale Seninle”

 Patrona geri adım attırıp, taleplerini kabul ettiren ‘Reno’ işçileri, bu anlamda kazanımları ile 2016’ya girdi. Yeni yıl ile birlikte yükselen asgari ücretin maaşlarına yansıtılmadığı, geçtiğimiz yıl direnişlerde öne çıkan işçi arkadaşlarının işten atıldığı ve örgütlenme özgürlüğü gibi talep ve sorunları ile yeniden direnişin dümenine geçtiler. Başta Ford işçileri olmak üzere, ülkenin birçok yerinden işçi ve emekçiler Reno işçilerine destek olmayı sürdürüyor. Çanakkale’de örgütlü bulunan KESK’e bağlı sendikaların şube başkanları açıklama yaparak Reno işçilerine destek oldular... 
KESK Dönem Sözcüsü ve Büro Emekçileri Sendikası Şube Başkanı Salih Ersoy, yaptığı açıklamada, “Geçtiğimiz yıl Mayıs ayında patron örgütü MESS ve işbirlikçi Türk-Metal`e karşı ayaklanan Renault işçilerinin eylemleri kısa sürede önce bölgeye, daha sonra tüm yurt sathına yayılmış, metal işçileri yaz aylarına emekçi damgasını vurmuştu. Kararlı bir şekilde eylemlerini sürdüren Renault işçileri istediklerini elde etmiş, Birleşik Metal İş`te örgütlenmeye başlamışlardı. Gerçek bir sendikada örgütlenme mücadelesin başarıyla sonuçlanması görünen o ki başta patron ve AKP olmak üzere patron temsilcisi sarı sendika Türk-Metal Sendikasını da rahatsız etmiş. Yetki hakkını alan Birleşik Metal-İş’in yetkisini tanımayan patron devreye AKP’yi ve polisi sokmuştur” dedi.

Ersoy, “Çalışma Bakanlığı’ndan gönderilen müfettişlerin işçileri ikna odalarında Türk Metal’e döndürme çabaları da bu durumun en iğrenç kanıtıdır. Sadece bunlarla kalmayarak sendikal örgütlenmenin öncü işçilerinin işten çıkarılması işçi düşmanlığının açık göstergesidir. İşten çıkarılan arkadaşlarına sahip çıkan binlerce metal işçisine AKP’nin kolluk kuvvetleri her zaman olduğu gibi saldırmıştır. Binlerce metal işçisinin patron sendikasından istifa ederek işçi sendikasına üye olmalarına rağmen AKP ve polis destekli Türk Metal sendikasının saldırısı işçi düşmanlığının kanıtıdır. İşçilerin haklarına sahip çıkma cüretlerini, arkadaşlarına ve haklarına sahip çıkmak için üretimi durdurmalarını selamlıyoruz. Metal işçilerinin onurlu direnişinin yanındayız” ifadelerini kullandı.         

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız