Güncel

DİSK: asgari ücret net 2 bin 800 lira olmalı

DİSK Ege Bölge Temsilciliği Konak’ta basın açıklaması yaparak hükümete tepki gösterdi

13 Aralık 2018 Saat: 23:02
DİSK: asgari ücret net 2 bin 800 lira olmalı
DİSK: asgari ücret net 2 bin 800 lira olmalı

DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, asgari ücretin enflasyon karşısında korunması, milli gelir artışından yararlanılması, asgari ücretin geçim ücreti olabilmesi, yaşanan kayıpların giderilmesi ve işçilerin krize karşı korunması için net 2 bin 800 lira olması gerektiğini söyledi.

İzmir Konak’ta basın açıklaması yapan Memiş Sarı, son iki yılda işveren ve hükümet ittifakıyla işçiler yok sayılarak belirlenen asgari ücretin, enflasyon karşısında eridiğini ifade etti. Alım gücünün de yüzde 12 azaldığını belirten Memiş Sarı, buna karşılık gıda ürünlerine gelen yüksek zamların işçilere açlığa mahkum ettiğini söyledi.

2008 Yılı başında aylık 414 dolar olan asgari ücretin bu ay itibarı ile 302 dolara gerilediğini kaydeden Memiş Sarı, Türkiye’nin dolar açısından ucuz işgücü cennetine dönüşmek üzere olduğunu söyledi.

TBMM üyeler lokantasının 28 TL'lik adisyon fişi

Memiş Sarı basın açıklamasında, milletvekillerine hizmet veren TBMM Üyeler Lokantası'nın adisyon fişinden meclisteki ucuz yemek fiyatlarını okuyarak şunları söyledi:

“1603 lira asgari ücret alan milletvekillerinin yemek tablosuna getirdim size.Bunlar asgari ücretle yaşamlarını sürdüren ve aynı gemideyiz diyen milletvekillerinin maaşlarıdır. Burda gördüğünüzde milletvekillerinin, milletvekili maaşı 25 bin lira alan işçilerin maaşıdır. Bunu bizi reva görenleri hep birlikte alkışlarla, ıslıklarla protesto ediyoruz.”

Memiş Sarı, “DİSK olarak asgari ücret 2 bin 800 lira net olmalıdır.İnsanca yaşanacak bir ücreti talep ediyoruz ve etmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız