Güncel

Divriği Kültür Derneği 49.kongresini Acil Demokrasi adıyla gerçekleştirdi

İstanbul Divriği Kültür Derneği, Acil Demokrasi talebiyle 49. Olağan Genel Kurulu, Sarıyer Belediyesi Yaşar Kemal Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi.

22 Ocak 2019 Saat: 14:18
Divriği Kültür Derneği 49.kongresini Acil Demokrasi adıyla gerçekleştirdi
Divriği Kültür Derneği 49.kongresini Acil Demokrasi adıyla gerçekleştirdi

İstanbul  Divriği Kültür Derneği, 49. Olağan Genel Kurulu, Sarıyer Belediyesi Yaşar Kemal Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. Dernek başkanı Cafer Yıldız yeniden başkanlığa getirilirken, Yönetim Kurulu üyeliklerine ise, Sibel Güller, Aslan Kılıç, Yeşim Altun, Orhan akaya, Türkan Solmaz, Murat Çınar, Süleyman Şafak, Gizem Altunay,  Çağrı Yasemin Şahin, ve Çağdaşhan Elmalı getirildi. Denetleme Kurulu üyeliklerine Mahmut Kalkan, Davut Kaplan  ve Ali Balkaya, Disiplin Kurulu üyeliklerine ise  Mehmet Korkmaz, Ali Durmuş ve Ali Pala seçildi.

Acil Demokrasi talebiyle gerçekleştirilen 49 Genel Kurul sonrasında ise,  demokrasi talebinnin yer aldığı bir sonuç bildirgesi yayınlandı.

BİRLİKTE GÜÇLÜYÜZ!

Genel Kurul sonrası yönetme seçilen yeni Yönetim Kurulu adına yayınlanan mesajda şöyle denildi:

20 Ocak 2019 tarihinde yaptığımız 49. Olağan Genel Kurulu'na katılarak Acil Demokrasi talebimize güç katan; siyasi parti, demokratik kitle örgütü ve kurum temsilcilerine, milletvekillerine, belediye başkanı ve meclis üyelerine, aday ve aday adaylarına, köy derneklerimizin değerli başkanları ve yöneticilerine, dostlarımıza, hemşehrilerimize ve temel taşımız duyarlı üyelerimize gönül dolusu sevgilerimizi ve teşekkürlerimizi iletiyoruz. 

Genel Kurulumuza katılamayıp ta mesaj gönderen, çelenk gönderen, arayıp kutlayan ve dayanışma duygularını ileten tüm dostlarımıza ve kurumlarımıza da sevgilerimizi ve teşekkürlerimizi iletiyoruz.  Genel Kurulumuza renk katan Sis Halk Dansları Topluluğu'na, Sponsorumuz Stella Mobilya Ali Ekber Özkan'a, Şahin Ozalit Hamza Şahin'e, Pramit Matbaa Sibel Güller'e, Yaşar Kemal Kültür Merkezini Derneği’mize tahsis eden ve ikramlarımızı sağlayan Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Başkan Yardımcısı İsmail Erdem ve Meclis Üyesi Hemşehrimiz Nadir Günday'a da teşekkürlerimizi arz ediyoruz.  Genel Kurula tek liste ile aday olan Demokrat Divriği grubu seçilmiştir. 49. Dönemde birlikte üretmek ve birlikte paylaşmak için ilk günden çalışmalara başlayacağız. Siz dostlarımızın ve üyelerimizin desteğini her daim yanımızda görmek çalışmalarımıza anlam katacaktır.  Birlikte Güçlüyüz. 

Fotoğraf açıklaması yok.

“ACİL DEMOKRASİ” SONUÇ BİLDİRGESİ YAYINLANDI

Acil demokrasi talebi ile düzenlenen, Divriği Kültür Derneği, 49. Olağan Genel Kurulu sona ermiştir.
Genel Kurulumuza katılarak, acil demokrasi talebimizi güçlendiren konuk dostlarımıza şükranlarımızı sunuyoruz.
Buraya bizzat gelerek, derneğine sahip çıkan Divriği Kültür Derneği üye ve dostlarına sonsuz sevgi ve saygılarımızı sunarız.
Ayrıca, Demokratik Kitle Örgütlerine, yerel derneklere, yardım ve desteğini hiçbir zaman esirgemeyen ve bu salonu bize tahsis eden Divriği halkı dostu, Sarıyer Belediye başkanı Sayın Şükrü Genç’e gönül dolusu sevgilerimizi iletiyoruz.
Kurulda, düşünce ve önerilerini bizimle paylaşan tüm dostlarımız ilerleyeceğimiz yola ışık tutmuşlardır.
Yapıcı eleştiriler, paylaşılan görüş ve düşünceler, yol ve yöntem belirlememizde esas teşkil edecektir. 
Divriği Kültür Derneği; Tarihinden aldığı güç ve birikimle, yereli ve evrenselliği bir arada yaşatabilen, egemen yoz kültüre ve kirlenmeye karşı kültürel ve evrensel değerleri savunan, dar dernekçilik anlayışı yerine katılımcı işbirliği ve paylaşımı öne çıkartan, gerici, ırkçı dayatmalara ve saldırılara karşı ilerici, çağdaş, demokrat saflarda yer alan, bireysel yalnızlaşmaya karşı kolektif paylaşımı benimseyen, kirli savaşlara, baskı ve zulümlere karşı barışı, özgürlüğü ve evrensel insan haklarını savunan, kararlı, ilkeli ve devrimci karakterde bir demokratik kitle örgütüdür.
Bundan sonra da yolunda bu anlayışla yürümeye devam edecektir.
Değerli katılımcılar;
Asıl gündemimiz, ülkemizin içinde bulunduğu bu antidemokratik ortamın normale dönme süreci ve bizlerin bu sürece vereceği katkıdır. 
Adaletin yok edildiği, korku ve endişe duygusunun toplumu teslim aldığı bir süreçte, cesaret ve umudun bir parçası olacağız.
Acil demokrasi arayışı temel hedefimizdir. Bu kurul bu talebi ortaya koymuştur. Bize acil demokrasi, adalet ve hukuk yönünde yol gösterici olmuştur.
Bu istikamet halkın karanlıktan çıkış hattıdır. Bu hat; demokrasi, adalet ve huzur isteyen herkesin ortak hattıdır. 
Yurttaşların huzur, güven içerisinde yaşamasının yolu demokrasiden geçer. Bunun yolu ise adaletten geçer.
Halkın, demokrasi, hukuk, adalet ve özgürlük mücadelesi meşru bir mücadeledir.
Herkes eşit yurttaşlık hakkı olan toplumsal düzende yaşama hakkına sahiptir.
Devlet kişinin ekonomik, toplumsal ve siyasal düzenden adaletli olarak pay almasını ve yönetime katılma olanaklarını sağlamakla yükümlüdür. 
Mahkemeler bağımsız ve tarafsız olmalıdır. Siyaset yargıya hâkim olmamalıdır.
Hâkimler iktidarın beklentilerine göre değil, hukuka göre karar vermelidir.
Çöken liyakat sistemi acilen yeniden tesis edilmeli, kamu imkânları yetenekli ve başarılı olanlara açılmalıdır. Kamuda mezhepçi ve partizan kadrolaşmaya son verilmelidir. Liyakat esas alınmalıdır. 
KHK ile haksız bir şekilde görevine son verilen, akademisyenler, sol-aydın yurttaşlar görevlerine iade edilmelidir. 
Kamu kaynak ve kurumlarındaki yağma derhal sonlandırılmalı ve zararları yağmalayanlardan tazmin edilmelidir. 
Kuvvetler ayrılığı yok edilmiştir. Yasama, yürütme ve yargı bağımsız olmalıdır. Parlamenter demokrasi tüm kurum ve kurulları ile derhal yeniden tesis edilmelidir.
Acil demokratik devlet oluşturulmalı, halkın devlete güven duyması ve kaliteli kamu hizmeti alması sağlanmalıdır.
31 Mart seçimleri şimdiden şaibeli hale gelmiş, sahte seçmen kayıtları ve hileli yöntemlerle halkın iradesi yok sayılmıştır. Sonuçları beğenilmeyen seçim yenilenmiştir. 
Zenginin ve yoksul arasındaki gelir farkı çok daha açılmış işsizlik büyük bir sorun olmaya devam ederken on binlerce yüksek öğrenimli genç geleceğe duydukları karamsarlık ve belirsizlik neticesinde ülkeyi terk etmişledir. 
Artı değer üreten ve yerli kaynaklara dayalı üretim modeli terk edilmiş, inşaata dayalı “ekonomik büyüme” modeli ve iğneden ipliğe her şeyin ithal edildiği dışa bağımlı bir sömürü sistemi ülkeyi uçuruma sürüklemektedir. 
Ülkenin yer altı ve yerüstü kaynakları, doğası, birikimleri yabancı ve işbirlikçi sermayeye peşkeş çekilmiştir. Derhal kamuya devredilmelidir. 
Basın sahibinin sesi haline getirilmiş, muhalif basın ekonomik kıskaca alınarak, gazetecileri baskı ve tutuklamalara maruz kalarak sindirilmiştir. Gazeteci ve aydınlar üzerindeki baskılar derhal kaldırılmalıdır.
En demokratik hak olan gösteri ve yürüyüş hakkı kullandırılmamaktadır. Adı konulmamış bir OHAL ortamı hüküm sürmektedir. En masum hak talepleri bile şiddetle bastırılmaktadır. 3. Havalimanı İşçilerinin tutuklanması, Cumartesi Annelerinin pasif eylemleri ilk akla gelenlerdir. 
Halkımız gıda terörü ile karşı karşıyadır. GDO’lu ithal tohumlarla üretilen gıda ürünleri topraklarımızı ve insanlarımızı zehirlemektedir. Yoksul halkımız rant odaklı yapılan Şehir Hastanelerinin müşterisi haline getirilmiştir. 
Totaliter yönetim anlayışı; kültüre, düşünceye, bireyin nasıl yaşayacağını, ne giyeceğine, ne konuşacağına, neye inanacağına karar vermeye yeltenmektedir.
Sanata ve sanatçılara karşı yürütülen değersizleştirme, sindirme politikalarından vazgeçilmelidir. 
Okullara siyaset sokulmuş, okullar tarikat, cemaat ve inanç grupları ve gerici vakıflar tarafından kuşatılmıştır. Okullardaki ezbere dayalı ezberci dogmatik eğitim tasfiye edilmeli, bilimsel ve demokratik eğitim esas alınmalıdır. 
Dini eğitim adı altında çocuklarımızı kumpasa alan şeriatçı ve sapık zihniyetli yapıların çocuklara karşı taciz ve tecavüzleri gündemden düşmüyor. Derhal çocuklar bu güruhun elinden kurtarılmalıdır. 
Üniversitelerdeki gerici kadrolaşma tasfiye edilmeli, üniversitelerin özerkliği sağlanmalıdır. Üniversiteler rektörlerini kendileri seçebilmelidir. Üniversiteler üzerindeki “güvenlik konseptli” baskı kaldırılmalıdır. 
Bugün burada dile getirilen bu düşünce ve tespitler, pratikte yaşayıp gördüğümüz sorunların özeti olup acil demokrasi talebimizin özünü oluşturmuştur.
Bu Şiar ile;
Divriği Kültür Derneği, barış ve kardeşliğe dayalı özgür ve demokratik bir ülkede bir Demokratik Kitle Örgütü anlayışı ile üstlendiği görevi onurla taşıyacaktır. Ülkemizde demokrasinin inşasında, temel insan haklarının hayata geçirilmesinde, laik ve bilimsel eğitimin okullarda hayat bulmasında, eğitim ve sağlık alanında fırsat eşitliğinin sağlanmasında, her daim talepkar ve ısrarcı olacağız. Sorunları gören ve katkı koyanların yanında olacağız. Eğitimli bir bireyin ışığını topluma yansıtması için destekçi olacağız. Köy derneklerimizle, üye ve dostlarımızla beraber aydınlık yarınların inşasında bir nefer olacağız. 
Yaşasın Divriği Kültür Derneği, 
Yaşasın laik, demokratik, bağımsız Türkiye mücadelemiz. 
Yaşasın Demokrasi mücadelemiz. 
Saygı ve sevgilerimizle…
DKD 49. Olağan Genel Kurulu

Görüntünün olası içeriği: 10 kişi, kalabalık

Görüntünün olası içeriği: 1 kişi

Görüntünün olası içeriği: 1 kişi, oturuyor, oturma odası ve iç mekan

Görüntünün olası içeriği: 4 kişi, gülümseyen insanlar, ayakta duran insanlar ve iç mekan

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız