Güncel

Dokuz Eylül Üniversitesi’nde Eğitim Sen’in itirazı üzerine fazla mesailer sonlandırıldı

Dokuz Eylül Üniversitesi’nde (DEÜ) rektörlük çalışanlarına bir süredir zorunlu tutulan ücretsiz fazla mesai uygulaması, Eğitim Sen Üniversiteler Şubesi’nin verdiği dilekçe üzerine sonlandırıldı.

15 Ağustos 2018 Saat: 18:17
Dokuz Eylül Üniversitesi’nde Eğitim Sen’in itirazı üzerine fazla mesailer sonlandırıldı
Dokuz Eylül Üniversitesi’nde Eğitim Sen’in itirazı üzerine fazla mesailer sonlandırıldı

Yakın zamanda AKP eski milletvekili Nükhet Hotar’ın rektör olarak atandığı DEÜ’nün rektörlük binasında çalışan kamu emekçilerine bir süredir fazla mesai dayatılıyordu. Rektörlükteki tüm Daire Başkanları, Şube Müdürleri ve bazı birimlerin ise bütün personeli mesai saati 17.30’da bitmesine rağmen yazılı bir belge olmadan geç saatlere kadar çalıştırılıyordu.

Evrensel’den Metehan Ud’un haberine göre Eğitim Sen İzmir Üniversiteler ve KYK Şubesi, DEÜ rektörlüğüne dilekçe vererek fazla mesailerin sonlandırılmasını istedi. Dilekçede “Mesaiye bırakılan arkadaşlarımıza herhangi bir mesai ücreti verilmediği gibi, akşam yemeğine denk gelen bu saatlerde yemek yeme olanağı bile sunulmamaktadır. Bu uygulama Anayasamızın angaryayı yasaklayan 18. Maddesi ve 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun fazla mesaiyi düzenleyen maddelerine aykırıdır. Üniversitemizdeki çalışma ilişkilerini zedeleyen ve iş barışını bozan bu uygulamanın bir an önce sona erdirilmesi konusunda gereğini arz ederiz” denildi.

DEÜ: Gönüllü olduğunuzu düşündük

Dilekçe üzerine rektörlük geri adım attı ve fazla çalışmaları sonlandırdı. Rektörlük tarafından çalışanlara atılan mailde fazla mesailerin ihtiyaçtan doğduğu belirtilerek “Sizlerin bunu gönüllü olarak ve üniversitemizin çıkarları doğrultusunda yaptığınızdan eminiz. Hatta bu çalışmalarınızın sonucunda sizlere imkanlarımızı zorlayarak maddi bir katkı vermeyi planlamaktaydık. Ancak sendikanızın, bizce sizin iradenizin ötesinde göndermiş olduğu bu mail ve sizlerin de bu konuda gönüllü olduğunuzu göstermemesi, bizim bu çalışmamızı sonlandırmamıza sebep olmuştur” denildi.

Rektörlük şimdiye kadar yaptırılan fazla çalışmalarla ilgili ücret ödenip ödenmeyeceği ile ilgili açıklama yapmadı.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız