Güncel

Dünya gençleri Karşıyakalı öğrencilerle buluşacak

Karşıyaka Belediyesi İsmail Hakkı Tonguç Gençlik Eğitim Merkezi, bu yaz dördüncü kez ‘kültürlerarası iletişim ve eğitim’ organizasyonuna ev sahipliği yapacak.

21 Mayıs 2019 Saat: 12:51
Dünya gençleri Karşıyakalı öğrencilerle buluşacak
Dünya gençleri Karşıyakalı öğrencilerle buluşacak

MUSTAFA AKBULUT

İZMİR-AIESEC işbirliğiyle yürütülen proje kapsamında, 75 yabancı genç kente gelecek ve bir ay boyunca Karşıyakalı öğrencilere ücretsiz İngilizce kursu verecek.

İngilizce Öğretecekler

Karşıyaka Belediyesi Dış İlişkiler Müdürlüğü ve uluslararası öğrenci değişim platformu AIESEC, dünya gençlerini bir kez daha Karşıyaka’da buluşturacak. Bu yaz döneminde dördüncüsü düzenlenecek kültürlerarası iletişim ve eğitim organizasyonuna, farklı ülkelerden 75 üniversite öğrencisi katılacak. Yabancı gençler, 1 Temmuz - 13 Ağustos tarihleri arasında, Karşıyaka Belediyesi İsmail Hakkı Tonguç Gençlik Eğitim Merkezi'nde (KARGEM) ortaokul düzeyindeki öğrencilere ücretsiz İngilizce kursu verecek. Organizasyon sonunda düzenlenecek 'Ülkeler Panayırı'nda da tüm yabancı öğrenciler kendi kültürlerini tanıtacak.

,

Gönüllü Aileler Aranıyor

Üniversiteli gençler organizasyon süresince, kendilerini misafir etmeye gönüllü olan öğrenci aileleri ile birlikte kalacak. Evlerini yabancı konuklara açmak ve bu sayede çocuklarına daha fazla pratik imkanı da sağlamak isteyen veliler, 0232 3652594 numaralı telefondan bilgi alabilecek. KARGEM öğrencisi olma şartı aranmaksızın ortaokul düzeyindeki tüm Karşıyakalı çocuklara açık olan İngilizce kursuna bu hafta itibariyle kayıt yaptırılabilecek. Projeye ilişkin detaylı bilgi için de 0232 3994338 numaralı telefondan Karşıyaka Belediyesi Dış İlişkiler Müdürlüğü'ne ulaşılabilecek. 

“Geleceğe Hazırlıyoruz”

Çocuk ve gençleri en iyi şekilde geleceğe hazırlamak için çalıştıklarını belirten Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, “KARGEM’de AIESEC organizasyonuyla hayata geçireceğimiz proje ile çocuklarımıza yabancı gençlerden ücretsiz dil eğitimi alma ayrıcalığını yaşatacağız. Hem İngilizce bilgilerini ve konuşma becerilerini geliştirme fırsatı bulacaklar, hem de farklı kültürleri tanıma şansını yakalayacaklar” dedi.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız