Dünya

Dünyanın En Pahalı Yatları Marmaris Körfezinde Buluştu

Türkiye’nin gözde turizm merkezlerinden Marmaris, bugünlerde milyar dolarlık mega yatların akınına uğruyor. Dünyanın en pahalı yatları şu sıralar Marmaris Körfezi’ne demirledi.

6 Haziran 2014 Saat: 09:32
Dünyanın En Pahalı Yatları Marmaris Körfezinde Buluştu
Dünyanın En Pahalı Yatları Marmaris Körfezinde Buluştu

Türkiye’nin gözde turizm merkezlerinden Marmaris, bugünlerde milyar dolarlık mega yatların akınına uğruyor. Dünyanın en pahalı yatları şu sıralar Marmaris Körfezi’ne demirledi.


Marmaris, deniz turizminde de dünya yıldızı haline geldi.Dünyanın en lüks yatları Marmaris Körfezi’nde buluştu.Turizm kenti Marmaris eşsiz denizi, doğası ve cennet koylarıyla milyar dolarlık yatların gözdesi oldu.


Körfezin en ilgi çekici misafiri Dünyanın en pahalı kiralık yatı olan 'Lauran L' oldu. 2013 yılındaki 'dünyanın en büyük yatları listesi'nde 44'üncü sırada yer alan 90 metrelik 'Lauran L' yatı, Cennet Adası önünde bulunan koya demirledi.Dev yatın kiralık olduğu ve 1 haftalık kirasının 695 bin Euro, yani yaklaşık 2 milyon TL'den başladığı öğrenildi. Bu rakamlara göre yat, dünyanın en pahalı kiralık yatı olarak gösterildi.Dünyanın en büyük 100 yatı listesinde yer alan, 80 metre uzunluğunda, 7 kamaralı mega yat Titan; Palmarina ise 3 gün önce körfezden giriş yaparak ilçedeki marinaya bağlandı. Rus bir iş adamına ait, 2010 yılında Alman firması tarafından üretilen yatın 14 kişilik ağırlama kapasitesi ve 19 kişilik mürettebatı bulunuyor.


Marmaris’e demirleyen süper motor yatlardan birisi de dünyanın en lüks ve büyük yatlarından "Ace" oldu. Yaklaşık bir ay Marmaris Limanı'nda Demirli kaldıktan sonra Mavi tura çıkan Rus milyarder Süleyman Kerimov'un 'Ice' adlı dev yatı 1 haftadır Marmaris limanında demirli bulunuyor. 87 metre uzunluğundaki yat, ilçedeki marinalara sığmayınca Marmaris Limanı'nın küçük rıhtımına yanaştırıldı.


Marmaris’teki lüks yatların içinde en ilginç olan ise Hollanda'da Amels Tersaneleri tarafından destek gemisi olarak inşa edilen,”Garcon Jaluit” isimli lüks süper yat. Motor yat en kötü deniz koşullarına karşı tasarlanmış. Özel dalış kabin ve çok sayıda jet ski, dalga koşucular ve sertifikalı helikopter pisti ile benzersiz bir yat olma özelliği taşıyor.
Sabah saatlerinde körfezden giriş yaparak limana demirleyen başka bir motor yat ise ilginç tasarımı ile “Hayama” oldu. Ahşap güvertesi ile dikkat çeken yatın radar arızası nedeniyle Marmaris’e geldiği öğrenildi.


Galatasaray Futbol Kulübü Başkanı Ünal Aysal’ın lüks yatı Barbie de Marmaris açıklarına demirleyen süper yatlar arasında yer alıyor. Marina liman ve körfezde demirli bulunan mega yatlar, milyonluk yakıt, ve kumanya malzemesi alarak ilçeye önemli miktarda bir gelir bıraktığı belirtildi.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız