Güncel

Eğitim-İş, zammı bordro yakarak protesto etti

Eğitim-İş Kocaeli Şubesi, Alemdar Vergi Dairesi önünde maaş bordrolarını yakarak kamu çalışanlarına yapılan zammı protesto etti

15 Ocak 2018 Saat: 19:11
Eğitim-İş, zammı bordro yakarak protesto etti
Eğitim-İş, zammı bordro yakarak protesto etti

Eğitim-İş Kocaeli Şubesi, hükümetin kamuda çalışanlara yaptığı yüzde 4 enflasyon ile birlikte yüzde 5,69’luk zammı Alemdar Vergi Dairesi önünde maaş bordrolarını yakarak protesto etti. Vergi Dairesi önünde gerçekleştirilen basın açıklamasına Eğitim-İş Kocaeli Şube Başkanı Emine Çalık ve sendika üyeleri, CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, DSP Kocaeli İl Başkanı Halim Dedeoğlu ve yöneticileri, DSP İzmit İlçe Başkanı Hülya Yıldırım, KYÖD Başkanı Mehmet Toker, Demokrasi Girişimi Sözcüsü Bekir Yurdagül ve CHP Emek Bürosu İl Başkan Yardımcısı Suca Omurca katıldı.

Eğitim-İş Kocaeli Şubesi

MASAL ANLATIYORLAR

Basın açıklamasında konuşan Eğitim-İş Şube Başkanı Emine Çalık, “Halka yüzde 11’lik ekonomik büyüme masalları anlatan AKP iktidarı, kamu emekçilerinin ücretlerine ise sözde toplu sözleşmeyle ıkına sıkına yüzde 4, enflasyon farkıyla birlikte ise yüzde 5,69 zam yapmıştır. Bu zam, bırakın yüzde 11’lik büyümeden kamu çalışanlarının pay almasını, enflasyonun 2017 yılında kamu çalışanlarının ücretlerinde yol açtığı erimeyi karşılayacak düzeyde bile değildir” diyerek hükümete yüklendi.

SEFALETE MAHKUM ETTİ

Çelik açıklamasını, “AKP iktidarı, ülkedeki ekonomik kötüye gidişin faturasını emekçilere borç, zam, faiz ve enflasyon olarak çıkarmaktadır. Hükümetin oluşturduğu bütçe ve cari açığın bedeli de milyonlarca emekçiye KDV ve ÖTV olarak dönmektedir. Bu dönemde, imzalanan sözde toplu sözleşme kamu çalışanlarını ve emeklileri sefalete mahkum etmiştir. Hükümete artık yeter diyoruz. Kamu çalışanları sadaka değil, enflasyon farkı da değil refah artışından payına düşeni istiyor” diyerek bitirdi.(Astakos Haber)

Öte yandan Eğitim İş Sendikası Manisa Şubesi üyeleri, kamu çalışanlarına yapılan yüzde 5.69'luk zammı maaş bordrosu yakarak protesto etti.

Eğitim İş’ten maaş bordrosu yakma eylemi

Eğitim-İş Manisa Şubesi

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız