Eğitim

Eğitim Sen İzmir : Tüm güçlükleri aşacağız ve kazanacağız

Eğitim Sen İzmir Şubeleri, öğretmenlerin hukuksuz şekilde görevden alınmasını protesto etmek için Konak Eski Sümerbank önünde basın açıklaması yaptı.

24 Eylül 2016 Saat: 00:43
Eğitim Sen İzmir : Tüm güçlükleri aşacağız ve kazanacağız
Eğitim Sen İzmir : Tüm güçlükleri aşacağız ve kazanacağız

Açıklamaya eğitim emekçilerinin yanı sıra çeşitli siyasi parti ve kitle örgütü temsilcileri ile HDP İzmir Milletvekili Müslüm Doğan'ın da katıldı. "Eğitim Sen'siz olmaz öğretmenime dokunma" yazılı pankart taşınarak, "Direne direne kazanacağız" sloganları atıldı. 

Grup adına açıklama yapan Eğitim Sen 2 Nolu Şube Başkanı Hasan Ali Kılıç, 15 Temmuz sonrası mitinglerle kent meydanlarını “demokrasi alanlarına” çevirdiğini iddia edenlerin bugün aynı meydanlarda, hakkını arayan, emeğini savunanlara karşı faşizmin gerçek yüzünü gösterdiğini söyledi.  Birçok ilde açığa alınan eğitim emekçilerinin itiraz dilekçelerinin kabul edilmediğini ve anayasal bir hakkın kullanımının engellendiğini söyleyen Kılıç, hükümetin açıkça ne anayasa ne hukuk tanımadığını vurguladı. Kılıç, "Bugün en temel demokratik bir hakkın kullanımına dahi izin vermeyenlerin, OHAL’i kendi hukuksuzluklarına kalkan yapanların amaçları ortaya çıkmıştır. Amaçlarının darbeyle mücadele etmek olmadığı su götürmez bir gerçektir. Amaçları, kendisine itaat etmeyen herkesi, politikalarını eleştiren, kendilerine muhalefet eden herkesi zorla, zorbalıkla hizaya getirmeye çalışmak, sindik, susturmaktır" dedi.

Eğitim Sen olarak yaşamın her alanında kendisine itaati arzulayan ve bunun için her yolu deneyen bir siyasi iktidar karşısında asla geri adım atmayacaklarını söyleyen Kılıç, son olarak şunları söyledi: "Her bir üyemizin, arkadaşımızın hakkı iade edilene kadar örgütlü mücadelemizi yükselteceğiz! Bizleri bu sözümüzden döndürmeye de kimsenin gücü yetmeyecektir! Herkes bilmelidir ki tarih, zalimleri en karanlık sayfalarında, zulme boyun eğmeyenleri de onuruyla, umuduyla ve cesaretiyle doğruyu söyleyenleri yazdığı gibi yazacaktır! Arkadaşlarımıza, öğrencilerimize söz veriyoruz: Birbirimizden aldığımız güçle, tüm güçlükleri aşacağız ve biz kazanacağız."

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız