Eğitim

Eğitim Sen: ÖSYM sorumluğunu öğrencilere yüklemesin

Eğitim Sen İstanbul Şubeleri, hafta sonu yapılan YGS’ye ilişkin açıklama yaptı.

15 Mart 2017 Saat: 20:19
Eğitim Sen: ÖSYM sorumluğunu öğrencilere yüklemesin
Eğitim Sen: ÖSYM sorumluğunu öğrencilere yüklemesin

Eğitim Sen İstanbul Şubeleri, Pazar günü yapılan YGS ve sınav sırasında yaşanan sorunlarla ilgili açıklama yaptı. Eğitim Sen 3 No’lu Şube’de yapılan açıklamada eğitim emekçileri, yüzlerce öğrencinin, keyfi bir şekilde mağdur edilmesine tepki gösterdi.

2017 YGS’nin meşruyetini tartışır hale getirilmiştir

Açıklamayı yapan Şube Başkanı Ayfer Koçak,  “Sokağa çıkma yasakları ile öğretmenler memleketlerine gönderildi. Öğrenciler aylarca okullarına gidemedi. 15 Temmuz sonrası ilan edilen OHAL uygulamaları ve KHK’lerle görevlerinden alınıp ihraç edilen, açığa alınan, sürgün edilen eğitimciler ve onların öğrencilerinin eğitim hakları gasp edildi. Eğitimde eşitlik ilkesini yerle bir eden bu uygulamalar, 2016 ve 2017 yıllarında gerçekleşmiş ve gerçekleşecek tüm merkezi sınavlar gibi 2017 YGS’nin meşruyetini tartışır hale getirmiştir” diye konuştu.

Yüzlerce öğrenci mağdur edildi

Hükümetin eğitimi özelleştirme çabalarının sürdüğünü hatırlatan Koçak, pazar günü yapılan YGS’de çok daha farklı sorunların da yaşandığını dile getirdi. Koçak, “Silgi sorunu, müfredat uyumsuzluğu, öğrencilerin sınava alınmaması... Müfredat uyumsuzluğuyla ilgili örneğin matematikte problemler konusu lise müfredatında sadece 9. sınıfta var ve MEB kitaplarında 2’şer 3’er soruyla geçiştirilmiş bir konudur. Sınavda ise 11 soru ile müfredatın çok ilerisinde bir sınama gerçekleştirildi. Yine Türk Dili Edebiyatı ve Dil Anlatım derslerinin içeriği sınavla paralellik göstermemekte, özellikle 11 ve 12. sınıflarda işlenilen dil anlatım konularının sınavda yerinin olmaması öğrencileri boşa zaman geçirdiği duygusuna itmekte ve okuldan soğutmaktadır. Eskiden başlama saatinden 15 dk sonrasına kadar olan girebilme hakkını kaldırıp, sınav başlamadan 15 dk öncesine çekerek yüzlerce öğrenci mağdur edildi. Bu uygulama her sınavda farklı olup, öğrencilerin kafalarının karışmasına sebebiyet verdi. Sınav başlamadan önce binaya gelen öğrencilerin sınava alınmaması hukuksuz ve keyfi bir değişiklik sonucudur” diye konuştu.

ÖSYM’nin kendi sorumluğu ve eksikliğini öğrencilere ve ailelerine yüklemesi kabul edilemez

Değişikliği kopya skandallarıyla savunan ÖSYM’ye yanıt da veren Koçak “Şimdiye kadar gerçekleşen kopya ve usulsüzlüklerin öğrenci merkezli değil; ÖSYM içindeki usulsüzlüklerden kaynaklı olduğu; sızmanın ÖSYM içerisinden gerçekleştirildiği mahkemelerce ortaya konulmuştur. ÖSYM’nin kendi sorumluğu ve eksikliğini öğrencilere ve ailelerine yüklemesi kabul edilemez.” dedi.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız