Güncel

Elazığ Cezaevi’nde açlık grevinde olan tutuklular başka cezaevlerine sevk edildi

Elazığ T Tipi Cezaevi'ndeki hak ihlallerine karşı açlık grevi yapan 10 kadın tutuklu ve hükümlü farklı cezaevlerine gönderildi.

9 Ocak 2018 Saat: 10:23
Elazığ Cezaevi’nde açlık grevinde olan tutuklular başka cezaevlerine sevk edildi
Elazığ Cezaevi’nde açlık grevinde olan tutuklular başka cezaevlerine sevk edildi

Elazığ T Tipi Cezaevi’nde uygulanan hak ihlallerine karşı 60 gündür süresiz-dönüşümsüz açlık grevinde olan 10 kadın tutuklu ve hükümlünün farklı cezaevlerine sevk edildiği belirtildi.

Farklı cezaevlerine sevk edildiler

Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre; Maruz kaldıkları yoğun hak ihlalleri ve işkenceye varan yönelimlere karşı Elazığ T Tipi Cezaevi’nde 10 Kasım’da başlattıkları süresiz-dönüşümsüz açlık grevi eylemleri, 60’ncı gününe ulaşan 10 kadın tutuklu ve hükümlüden bazılarının farklı cezaevlerine sevk edildiği öğrenildi.

Süresiz-dönüşümlü açlık grevine başlamışlardı

Avukat Bünyamin Şeker’den alınan bilgilere göre, cezaevinin C4 ve C6 koğuşlarında kalan ve süresiz-dönüşümsüz açlık grevinde bulunan Helin Yapıcı, Saliha Cebe, Rozerin İldan, Dilşat Şengül, Vesile Paçal, Bahar Ulubay, Ayten Kordu, Dilan Barin, Medine Fidan ve Zeynep Yıldırım başka cezaevlerine gönderildi. Tutukluların; Ağrı, Hilvan, Erzurum, Osmaniye, Maraş ve Ordu cezaevlerine gönderildiği öğrenildi.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız