Güncel

Erdoğan: Asıl sorumluluğumuz FETÖ’yü doğuran ve besleyen ekosistemi yok etmek

AKP Lideri Erdoğan, Ankara Emniyet Müdürlüğü'nün yeni binasının açılışında konuştu.

16 Temmuz 2019 Saat: 08:34
Erdoğan: Asıl sorumluluğumuz FETÖ’yü doğuran ve besleyen ekosistemi yok etmek
Erdoğan: Asıl sorumluluğumuz FETÖ’yü doğuran ve besleyen ekosistemi yok etmek

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 15 Temmuz 2016 darbe girişiminin üçüncü yıl döneminde Ankara Emniyet Müdürlüğü’nün yeni binasının açılış töreninde konuştu.

Erdoğan’ın konuşmasından satır başları şöyle:

“15 Temmuz gecesi, darbecilerin hedef tahtasına koyduğu kurumlardan biri emniyet teşkilatımızdı. Ankara Emniyet Müdürlüğümüz gece boyunca yoğun saldırı altında kaldı. Bu hainler, kendi meslektaşlarına, kendi insanımıza karşı vurun, öldürün demişlerdir. Öldürdükleri sivilleri yerlerde sürüklecek utanmadan fotoğraflarını çekecek kadar alçalmışlardır. Ankara Emniyet Müdürlüğü de bu saldırılardan nasibini almıştır. O bina kullanamaz hale gelmiştir.”

“Türk demokrasisinin kazanımlarına gerektiğinde canı pahasına karşı çıkan kurumlarımız olduğu sürece Allah’ın izniyle hiçbir güç bizi yenemeyecektir. “

“15 Temmuz’da 69’u asker ve polis, 183’ü sivil olmak üzere toplam 251 şehit verdik. Yüce mevla şehitlerimizi cennetiyle müşerref kılsın. Bakara Suresi’nde Allah yolunda öldürülenlere ölüler demeyin çünkü onlar diridirler” diyor. Demek ki bir onların diri olduğuna inanmakla mükellefiz. Şairin dediği gibi, bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır, toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır. Türkiye dün olduğu gibi bugün de şehit ve gazilerimizin fedakarlıklarıyla ayaktadır.”

“S-400’lerimizi almaya başladık. alamaz dediler. Bir yerlere yerleştiremez dediler. Almanız doğru olmaz dediler. Bugün 8. uçak da geldi ve içindekileri boşaltmaya başladı. İnşallah Nisan 2020’de tamamlanacak. Şimdi hedef ortak üretimi Rusya ile beraber yapmak.”

“Liyakat, ehliyet ve adalet ilkelerine göre, milletimize ve devletimize bağlılığa göre, kurumlarımızı yeniden yapılandırıyoruz. Birileri o gün grup kürsülerini FETÖ’nün propaganda aracı haline getirilen bir FETÖ’nün ipliğini meydan meydan pazara çıkarıyorduk. Milletin emaneti silahları millete karşı kullanmaktan çekinmeyen, gizli iletişim araçlarını ortaya çıkardık.”

“Bir Müslüman bir kez ısırıldığı delikten ikinci defa ısırılmaz. Bizim de geçmiş itibariyle eksiklerimiz hatalarımız olabilir. Ama o delikten ikinci kez ısırılmamayı 2010 itibariyle yaptık yapıyoruz. Kamu kurumlarını terör örgütü sempatizanlarından ayırmak kadar, devletin içinde böyle bir yapıya müsade etmemek önemlidir. Bizim amacımız FETÖ’nün ekosistemini çökertmektir. Bu da liyakatten, ehliyetten geçiyor. “

“Asıl sorumluluğumuz FETÖ’yü doğuran ve besleyen ekosistemi yok etmek. Bu ihanet çetesiyle mücadele ederken FETÖ’yü besleyen ve büyüten hataların tamamen ortadan kaldırılması da şarttır.”

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız