Güncel

Erdoğan: Erken seçim konusunda görüş birliğine vardık, seçimler 24 Haziran’da yapılacak!

Erdoğan, Bahçeli'nin erken seçim teklifini olumlu karşıladıklarını belirterek, "Seçimlerin 24 Haziran 2018 tarihinde yapılmasına karar verdik" dedi.

18 Nisan 2018 Saat: 16:03
Erdoğan: Erken seçim konusunda görüş birliğine vardık, seçimler 24 Haziran’da yapılacak!
Erdoğan: Erken seçim konusunda görüş birliğine vardık, seçimler 24 Haziran’da yapılacak!

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bahçeli ile görüşmesi sonrası Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda basın toplantısı düzenledi. Erdoğan, Bahçeli'nin erken seçim teklifini olumlu karşıladıklarını belirterek, "Seçimlerin 24 Haziran 2018 tarihinde yapılmasına karar verdik" dedi.

KP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda MHP lideri Devlet Bahçeli'yi kabul etti.

Bahçeli'nin dünkü erken seçim çağrısının ele alındığı görüşme yarım saat sürdü. Görüşme sonrası Bahçeli MHP Genel Merkezi'nde parti yönetimi ile bir araya gelirken, Başbakan Binali Yıldırım ile AKP MYK üyeleri de Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, saat 15.30'da Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda basın toplantısı düzenliyor.

Erdoğan'ın konuşmasının satır başları şöyle:
Sayın Bahçeli ile bugünkü görüşmemizde kendisiyle oldukça geniş bir çerçevede istişare ettik. Dünkü Bahçeli'nin teklifini de değerlendirme fırsatı bulduk. 15 Temmuz siyasette yeni bir dönemin miladıdır. 7 Ağustos'ta yaptığımız miting ise milletimizin tavrını net olarak ortaya koymuştur.

Sayın Bahçeli'nin ön açması sayesinde Cumhurbaşkanlığı Sistemi 16 Nisan'da kabul edildi.

Eski sistemin hastalıkları attığımız her adımda karşımıza çıkıyor. Hep 2019 seçimine kadar dişimizi sıkmayı düşündük. Sayın Bahçeli'nin teklifini yetkili kurulllarımızda değerlendirdik. Arkadaşlarımızla Bahçeli'nin teklifine olumlu yaklaşma kararı aldık.

Suriye'deki gelişmelerin hızlandığı, bir dönemde seçim konusunu ülkemizin gündeminden bir an önce çıkarmamız şarttır. Seçimlerin 24 Haziran 2018 tarihinde yapılmasına karar verdik.

Tüm emeği geçen arkadaşlarımı şükran ile yad ediyorum. Milletimize hayırlı olsun.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız