Dünya

Erdoğan: ‘Suriye'nin kuzeyindeki operasyon DAEŞ ve PYD'ye yönelik

Cumhurbaşkanı Erdoğan Cerablus'a yönelik operasyona ilişkin olarak ‘Suriye'nin kuzeyindeki operasyon DAEŞ ve PYD'ye yönelik’ dedi.

24 Ağustos 2016 Saat: 12:30
Erdoğan: ‘Suriye'nin kuzeyindeki operasyon DAEŞ ve PYD'ye yönelik
Erdoğan: ‘Suriye'nin kuzeyindeki operasyon DAEŞ ve PYD'ye yönelik

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Cerablus'a yönelik operasyona ilişkin olarak, "Suriye'nin kuzeyinde, ülkemizi tehdit eden DAEŞ, PYD gibi terör örgütlerine yönelik bir operasyonu ordumuz başlatmıştır" dedi. "Şu anda da ne yazık ki Suriye'den ülkemize Gaziantep, Kilis, tüm bu bölgelere yapılan bu saldırılar artık işi bir yere kadar getirdi" diyen Erdoğan, "Artık 'Bu iş burada noktalanması lazım' dedik. Bu sabah 04.00 itibariyle bu iş başladı" ifadesini kullandı. PYD lideri Salih Müslim'i işaret eden Erdoğan, "Birileri meydan okuyorlar, 'Suriye Türkiye için şöyle böyle olacak' diye. Önce siz ne olacağınızın hesabını yapın. Türkiye'ye tehdit unsuru oluşturacak olan kim olursa olsun, askeriyle, korucusuyla, milletiyle vardır, var olacaktır" diye konuştu.

Salih Müslim, Cerablus operasyonunun ardından Twitter hesabından "Türkiye Suriye batağında. DAEŞ gibi bozguna uğrayacaktır. Türkiye Suriye batağında çok şey kaybedecektir" tweeti atmıştı.

Cerablus'a operasyon başlatıldı

T24’ün haberine göre Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda düzenlenen engelliler etkinliğinde konuşan Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

Ankara ve İstanbul'daki şehitlerimizin sayısı dün itibariye 241 oldu. Bu vesileyle şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Milletimiz bir daha böyle ihanetler yaşamasın diye Rabb'ime duada bulunuyorum. 15 Temmuz'u Türkiye'nin kara günü haline getirmeye çalışanlar. O gece karşılarında her siyasi görüşten insanıyla kenetlenmiş, bir ve beraber olmuş bir milleti buldular. Sizi buldular. Engelli kardeşlerimizin de o gece sokaklarda olduğunu, tankların önüne dikildiğini, darbelerin karşısında durduğunu çok iyi biliyorum. Üsküdar'da tankın üstüne çıkan spastik engelli bir kardeşimiz, kahramanlığıyla herkesin hayranlığını kazandı. Onlara adeta ilham kaynağı oldu. Koltuk değnekleriyle, tekerlekli sandalyeleriyle, bastonlarıyla, yakınlarının yardımıyla yollara düşen engellilerimizin yürekleri her takdirin üstündedir. Her birinize ayrı ayrı şükranlarımı sunuyorum. 

Türkiye, her kesimiyle birlikte engellilerin de istiklaline ve istikbaline sahip çıkan bir ülke olduğunu dünyaya ilan etmiştir. Ne FETÖ, ne PKK, ne DAEŞ... Hiçbir terör örgütünün, hiçbir gücün bu birlik ve beraberlik karşısında başarılı olma şansı yoktur. İşte, içeriden dışarıdan bütün bu saldırılar, bakın bu sabah dört itibariyle, Suriye'nin kuzeyinde, ülkemizi tehdit eden DAEŞ, PYD gibi terör örgütlerine yönelik bir operasyonu ordumuz başlatmıştır.

Bir millet, şüphesiz onuruyla var olur. Bir millet, istikbal mücadelesine, istiklal mücadelesine iman etmesiyle vardır. Şu anda da ne yazık ki Suriye'den ülkemize Gaziantep, Kilis, tüm bu bölgelere yapılan bu saldırılar artık işi bir yere kadar getirdi. Artık "Bu iş burada noktalanması lazım" dedik. Bu sabah 04.00 itibariyle bu iş başladı. Birileri meydan okuyorlar, "Suriye Türkiye için şöyle böyle olacak" diye. Önce siz ne olacağınızın hesabını yapın. Türkiye'ye tehdit unsuru oluşturacak olan kim olursa olsun, askeriyle, korucusuyla, milletiyle vardır, var olacaktır.

Bu milletin arkasında, kendi vatandaşlarımızla birlikte dünyanın her yerinden milyonlarca kardeşimizin duası vardır. Allah'ın izniyle önümüze çıkacak olan tüm engellerin üstesinden geleceğimize inanıyorum. Bugün geleceğimize 15 Temmuz sabahından olduğundan daha emin, daha güçlü, daha umutlu olarak bakacak bir yerde bulunuyoruz. Bugün burada engelli kardeşlerimizin atamasını yapıyoruz. 14 yıl önce Türkiye'de böyle bir mantık var mıydı? Engelli kardeşlerimizin devlette görevlendirilmesini sağlayan bir mekanizma var mıydı?


Özel sektör burada biraz ağır hareket ediyor. Değerli bakan arkadaşlarımdan rica ediyorum, özel sektörü biraz daha sıkılaştıracağız. Onlar devletten daha geride kalmamalı. "Biz parasını verelim", kusura bakmasınlar. Biz sadaka değil, orada katkıda bulunmak suretiyle sizlerin istihdam edilmesini istiyoruz. Değerli kardeşlerim, ekonomide faiz indirimi başta olmak üzere olumlu haberler ardı ardına geliyor. Dün yine bir indirimde bulundular, teşekkür ediyorum ama yetmez. Daha da inmesi lazım.

Ekranların başında bizi izleyen vatandaşlara sesleniyorum "Yatırımın, istihdamın, üretimin daha da artması için inmesi lazım" Bunu kendileri aslında kabul ediyor ama birilerinin parası üzerinden para kazanmak suretiyle finans sektörlerini çalıştıranların işine gelmiyor. İşte ABD, Jaaponya, Avrupa hepsi ortada. Onlardaki faize bakalım, bizdekine bakalım. Süratle inmesi lazım. 2023 hedefine ulaşmadaki kararlılığımız, yaşadığımız her olayın ardından daha da perçinleşiyor. Darbeyle, terörle, diplomatik ayak oyunlarıyla Türkiye'nin önünü keseceğini sananların oyunlarını boşa çıkarta çıkarta yola devam ediyoruz. Bizim krize dayanma kat sayımız bayağı bir yüksek. Bize bu tezgahı kuranların bu dayanıklılığı da o kadar yüksek mi? Göreceğiz.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız