Siyaset

Ergenekon davasında karar açıklandı

Ergenekon davasında Yargıtay temyiz kararını açıkladı

21 Nisan 2016 Saat: 10:39
Ergenekon davasında karar açıklandı
Ergenekon davasında karar açıklandı

Ergenekon davasında verilen karar Yargıtay tarafından bozuldu. 231 sayfalık Yargıtay temyiz kararında, Danıştay saldırısı davası ve eski Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'un davasının ayrılmasını istedi.

Yargıtay’ın kararında, sanık ve avukatlara süre sınırı konularak savunma izni verilmesi, sözlü beyana izin verilmemesinin hukuksuz olduğuna dikkat çekilirken, geceleyin ifade alınmasının da hukuksuz olduğu belirtildi.

“BİR KOYUNDAN 3 POST ÇIKARILMIŞ”

Kararda “Sebepsiz yere davalar birleştirildi ve yargılama uzatıldı” denirken Danıştay saldırısı sanığı ve savcıların “Osmanım” diye seslendiği Osman Yıldırım için “Bir koyundan 3 post çıkarılmış” ifadesi kullanıldı.

Devlet sırrı olduğu söylenen delili polis ve savcı inceleyemeyeceğine dikkat çekilirken avukatların büro ve evlerinde de aramaların usulsüz olduğu hatırlatıldı.

Yargıtay'daki duruşmaya Emekli Orgeneral Hurşit Tolon, emekli Orgeneral Hasan Iğsız, emekli Orgeneral Nusret Taşdeler, emekli Tuğgeneral Hıfzı Çubuklu, Prof. Dr. Yalçın Küçük, Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, emekli Albay Dursun Çiçek ve kızı Avukat İrem Çiçek, emekli Albay Fuat Selvi, emekli Albay Ziya İlker Göktaş, Mehmet Cengiz, Yaşar Okuyan, Nusret Senem, Hüseyin Buzoğlu, Serdar Öztürk, Oktay Yıldırım, Hikmet Çiçek, Kemal Kerinçsiz, Sevgi Erenerol ile CHP milletvekilleri Tuncay Özkan ve Mustafa Balbay katıldı.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız