Güncel

Eskişehir Barosu: "Hukuk silah gibi kullanılıyor"

Eskişehir Barosu Başkanı Rıza Öztekin, vatandaşların adalete olan güveninin kalmadığını söyleyerek hukukun bazı kesimler tarafından "silah" olarak kullanıldığını ifade etti.

7 Nisan 2016 Saat: 21:52
Eskişehir Barosu: "Hukuk silah gibi kullanılıyor"
Eskişehir Barosu: "Hukuk silah gibi kullanılıyor"

Yargı aslında çökmüştür

Adliye binası önündeki törende konuşan Rıza Öztekin, Türkiye'de adaletin ve hukukun yok sayıldığını belirterek, "Hukuk artık yurttaşların güvencesi olmak yerine silah gibi kullanılmaktadır. Maalesef totaliter sistemin güvencesi haline getirilmiştir. Hukuk devletinin yerini, devletin, iktidarın, gücün hukuku almıştır. Adalet iktidarın adaleti oldu" dedi. Yargı sisteminin çöktüğünü söyleyen Öztekin, "Ülkemizde Anayasa'nın bir çok hükmü askıya alınmıştır. Yargı tam anlamıyla yürütmenin eline geçmiştir, on milyonlara varan dosya sayısı ile yargı aslında çökmüştür" dedi.

Türkiye için bir tuzaktır

Yeni Anayasa'yı eleştiren Rıza Öztekin, Yeni Anayasa'nın illüzyondan ibaret olduğunu belirterek, "Türkiye Yeni Anayasa sarmalından kurtulmalıdır. Türkiye için bir tuzaktır. Nasıl bir ülke haline geldik, başka ülkeden adalet bekliyoruz. Bıraksınlar Türkiye'de yargılansın, suçlu değillerse zaten beraat ederler ama buna rağmen izin vermediler" dedi. Yeni Anayasa'nın Atatürk ilke ve inkilaplarını silmeye yönelik olduğunu söyleyen Öztekin, "Yeni Anayasa hedefi laikliği, Cumhuriyetin tüm kazanımlarını yok ederek teorik ve totaliter bir sistem kurmaktır" dedi.

Bırakın avukatlar savunsunlar

Adalette yaşanan sıkıntılar nedeniyle avukatların sorunlarının tartışılmadığını, problemlerine çözüm bulunmadığını söyleyen Öztekin, "Avukatlar savunmanın, savunma adaletin, adalet de devletin temelidir. Bırakın avukatlar savunsunlar, savunma yapsınlar, hak arasınlar. Sormak, sorgulamak, düşünmek hak aramak güçlü toplum olmaya işaret eder" dedi. Törene Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, Odunpazarı Belediye Başkanı Avukat Kazım Kurt, Eskişehir Barosuna kayıtlı çok sayıda avukat katıldı.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız