Güncel

ETHA çalışanları Pınar Gayıp ile Semiha Şahin ev hapsi alarak tahliye oldu

Mahkeme heyeti, karartılacak bir delilin kalmadığını belirterek ve tutuklulukta geçen süreyi de göz önüne alarak Şahin ve Gayıp hakkında ev hapsi kararı verdi.

13 Haziran 2019 Saat: 15:12
ETHA çalışanları Pınar Gayıp ile Semiha Şahin ev hapsi alarak tahliye oldu
ETHA çalışanları Pınar Gayıp ile Semiha Şahin ev hapsi alarak tahliye oldu

EMRE ORMAN-Etkin Haber Ajansı (ETHA) çalı Semiha Şahin ve muhabiri Pınar Gayıp'ın tutuklu yargılandığı davanın beşinci duruşması Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi, 23. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Mahkeme, “Örgüt üyeliği” ve “Örgüt propagandası” suçlamalarıyla 14 aydır tutuklu yargılanan Gayıp ve Şahin’in ev hapsi verilmesi şartıyla tahliyesine karar verdi.

‘Gazetecilik suç değildir’

Duruşmada söz alan Semiha Şahin tutuklu olduğu süre içerisinde yaptığı savunmaları tekrarladığını beyan etti. Yargı Reformu Strateji Belgesi ile ilgili de konuşan Şahin, tutukluluk süresi ve ifade özgürlüğü ibareleri ile ilgili olarak kendisine isnat edilen suçların ifade özgürlüğü kapsamında olduğunu savundu. Gazeteciliğin suç olmadığını tekrar tekrar vurgulayan Şahin, beraatini istedi.

Pınar Gayıp ise duruşmayı başından beri takip eden meslektaşlarını selamladı. Beş duruşmadır yaptığı haberlerin arkasında olduklarını, gazeteciliğin bu haberleri yapmak ve arkasında durmak olduğunu beyan etti. Yargı reformu ile ilgili olarak da isnat edilen suçların ifade özgürlüğü kapsamında olduğunu vurgulayan Gayıp, beraatini istedi.

Gayıp’ın avukatı Kader Tonç, tutukluluk süresinin uzun olduğuna değinerek dosyada yer alan sosyal medya paylaşımlarının açık kaynak tutanaklarında yer almadığına işaret etti. Av. Tonç, Gayıp’ın çalıştığı ETHA’nın ticaret sicil kaydı bulunduğunu ve faal olduğunu belirterek müvekkilinin tahliyesini talep etti.

Şahin’in avukatı Özcan Karakoç ise, başından beri delillerin hukuka aykırı olduklarını beyan ettiklerini, hukuki birçok uygulamanın sağlanmadığını hatırlattı. Savcılığın delil toplandığı esnada mütalaa verdiğini ve bunun hukuksuz olduğunun altını çizen Karakoç, adli kontrol talebinin verilmesi gerektiğini belirterek bununla ilgili çok sayıda AYM kararları olduğunu da hatırlattı.

Savcı, esas hakkındaki mütalaayı tekrarladığını söyledi. Karar için duruşmaya ara veren mahkeme heyeti, ara sonrası kararını açıkladı. Buna göre Şahin ve Gayıp, ev hapsi verilmesi şartıyla tahliye edildi. Heyet verdiği karara gerekçe olarak ise dosyadaki delil durumunu, sanıkların tutuklulukta geçen süreleri, ‘karartılma şüphesi olacak bir delilin kalmadığı’ gösterildi.

Bir sonraki duruşma 10 Ekim 2019 saat 10:30’da görülecek.

Görüntünün olası içeriği: 11 kişi, gülümseyen insanlar, ayakta duran insanlar, ayakkabılar ve iç mekan

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız