Güncel

"Evlatlarımızı işkenceyle öldürüp kuyulara kim gömdü?”

Cumartesi Anneleri; "755. buluşmamızda “Gözaltına alındıktan kemiklerine ulaştığımız evlatlarımızı Hasan Atilla Uğur ve diğer sanıklar öldürmediyse, onları işkenceyle öldürüp kuyulara kim gömdü?” diyeceğiz.

13 Eylül 2019 Saat: 18:56
"Evlatlarımızı işkenceyle öldürüp kuyulara kim gömdü?”
"Evlatlarımızı işkenceyle öldürüp kuyulara kim gömdü?”

İnsan Hakları Derneği İstanbul Şubesi Gözaltında Kayıplara Karşı Komisyon tarafından yapılan açıklamada şunlar ifade edildi:

"12 Eylül Askeri Darbesinin üzerinden 39 yıl geçti. 12 Eylül işkencehanelerinde gözaltında kaybedilen insanlarımızın akıbetleri hala karanlıkta bırakılmaya, failleri hala korunmaya devam ediyor. 12 Eylül’ün gözaltında kayıpları inkâr eden ve cezasız bırakan zihniyeti bugün de sürüyor.

1992-1995 yılları arasında 12 kişinin gözaltında kaybedilmesi ve 10 kişinin infaz edilmesi ile ilgili yürütülen Kızıltepe JİTEM davası, delillere rağmen, tanıklara rağmen 9 Eylül’de beraatle sonuçlandı. Bin bir zorlukla yargıya taşınan bu dava da inkâr ve cezasızlık geleneğinin bir parçası oldu. 755. buluşmamızda “12 Eylül işkencehanelerinde kaybedilen evlatlarımızı unutmadık!” diyerek buluşacağız.755. buluşmamızda “Gözaltına alındıktan çok uzun yıllar sonra ölüm kuyularında kemiklerine ulaştığımız evlatlarımızı Hasan Atilla Uğur ve diğer sanıklar öldürmediyse, onları işkenceyle öldürüp kuyulara kim gömdü?” diyeceğiz.

Sizi de sesimize ses katmaya çağırıyoruz."

Tarih: 14 Eylül 2019 (Cumartesi)

Saat : 12.00

Yer   : Galatasaray Meydanı

 

 

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız