Dünya

Fidel Castro için tören düzenlendi...Göz yaşları dinmiyor...

Fidel Castro, salı gecesi başkent Havana'da Devrim Meydanı'nda düzenlenen törenle anıldı.

3 Aralık 2016 Saat: 01:15
Fidel Castro için tören düzenlendi...Göz yaşları dinmiyor...
Fidel Castro için tören düzenlendi...Göz yaşları dinmiyor...

YUNANİSTAN BAŞBAKANI DA KATILDI

Meydanı dolduran on binlerce Küba vatandaşı, geçen hafta hayatını kaybeden lidere sevgi ve minnet duygularını dile getirdi.

Latin Amerika ülkelerinin sol ve sosyalist hükümetleri törene lider düzeyinde katılırken ABDve diğer Batılı ülkeler diplomatik temsilciler düzeyinde katılımı tercih etti.

Meksika, Ekvador, Bolivya, Venezuela ve Güney Afrika devlet başkanlarının yanı sıra Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras törene katılan liderler arasındaydı.
Güney Afrika Devlet Başkanı Jacob Zuma, törende yaptığı konuşmada, Fidel Castro'nun eğitim ve sağlık alanındaki başarılı mirasını ve Afrika ülkelerinin bağımsızlık mücadelesine verdiği desteği övdü.

Zuma, Castro'nun "yoksulların da onurlu bir yaşam hakkı olduğu fikrinin büyük savunucusu" olarak hatırlanacağını ifade etti.

RAUL CASTRO'NUN KONUŞMASIYLA SONA ERDİ

Küba ulusal marşının okunmasıyla başlayan törende, Castro ve silah arkadaşlarının devrim dönemine ait siyah beyaz görüntüleri büyük ekranda gösterildi.

Tören, Küba Devlet Başkanı Raul Castro'nun yaptığı kapanış konuşmasıyla sona erdi.

Raul Castro, törene katılan dünya liderlerine teşekkür ederken ağabeyi Fidel'in "mütevazı insanlar tarafından mütevazı insanlar için yapılan" devrimin lideri olduğunu söyledi.

Gün içinde Devrim Meydanı'ndaki Jose Marti Anıtı içinde kurulan anma bölümü ziyaretçilerin akınına uğradı.

ZİYARETÇİLER ANMA DEFTERİNİ İMZALADI

Fotoğrafçı Alberto Korda'nın Castro'yu 1962 yılında Küba'nın güneydoğusundaki Sierra Maestra Dağlarında üniforması ve asker çantasıyla görüntülediği resminin bulunduğu anma köşesi çiçeklerle süslendi.

Ziyaretçiler gün boyu anma defterini imzaladı.

Küba diktatörü Batista'yı deviren 1959 devriminin ardından iktidara gelen Castro, cuma gecesi 90 yaşında vefat etmişti.

Küba medyası Castro'nun Savunma Bakanlığında kurna içinde muhafaza edilen küllerinin bugün başkent Havana'dan güneydoğudaki San Tiago şehrine doğru yola çıkacağını bildirdi. Rotayla Castro'nun devrimin ardından çıktığı zafer turu tersten katedilecek.Son olarak pazar günü yapılacak törenlerle, 90 yaşında hayata gözlerini yuman Castro’nun külleri Santiago’da, Santa İfigenia mezarlığında toprağa verilecek.Son olarak pazar günü yapılacak törenlerle, 90 yaşında hayata gözlerini yuman Castro’nun külleri Santiago’da, Santa İfigenia mezarlığında toprağa verilecek.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız