Güncel

Film yönetmeni Kaçar: "Serum şişesi ne yapıyor, tabi ki cansuyu taşıyor hasta mahpuslara"

SERUM Çok basit ama bir o kadar da derin ve etkileyici iki dokunuşla, derdini öyle güzel anlatıyor ki film alkışlıyorum.

24 Ocak 2020 Saat: 19:22
Film yönetmeni Kaçar: "Serum şişesi ne yapıyor, tabi ki cansuyu taşıyor hasta mahpuslara"
Film yönetmeni Kaçar: "Serum şişesi ne yapıyor, tabi ki cansuyu taşıyor hasta mahpuslara"

LEVENT KAÇAR

İnsan Hakları derneği İstanbul Şubesi Didar Şensoy Animasyon Kolektifi’nin  hazırladığı ve hapishanelerde hasta  tutukluların ölümüne göz yumulmasını eleştiren, insanları duyarlı olmaya davet eden Serum animasyon filmi yayınlanmasının ardından ilgi ile izlenirken, film yönetmeni  Levent Kaçar, Serum’u değerlendiren bir yazı paylaştı.

İşte o değerlendirme yazısı…

Didar Şensoy Animasyon Kolektifi; Servet Özdemir’in yaratıcılığı, İnan Tat’ın müzikal katkısı ile bir canlandırma filmi yapmış. Sevgili can dostum Türker Demirci de, ilgili olmam nedeniyle bana göndermiş, ne de güzel yapmış göndermekle. Onun sayesinde Didar Abla’nın adını taşıyan böyle bir sinema kolektifinden ve başarılı ve yaratıcı bir yönetmenden haberdar oldum. Tebrikler, başta sevgili Servet ve ardından sevgili İnan. Önce anlayamadım, bu serum şişesi ne yapıyor, tabi ki cansuyu taşıyor hasta mahpuslara. Ölüm Oruçları ve Grup Yorum geldi aklıma. Elbette hasta mahpusların derdine merhem taşıyan özgür uçurtmalar. Çok yaratıcı (basit ama derin ve adresini bulan bir gönderme) bir görsel anlatım tarzı, müzik tanıdık ama o denli etkileyici ki, hiç rahatsız etmiyor sizi. Öyle yerlere götürüyor ki film izleyeni (aslında beni), o süreçleri az da olsa yaşamış biri olarak hem içim burkuluyor hem de gururlanıyorum, dostlar ne güzel bir iş çıkarmış ortaya. Çok basit ama bir o kadar da derin ve etkileyici iki dokunuşla, derdini öyle güzel anlatıyor ki film alkışlıyorum, ellerim acırcasına bu arkadaşları. Şimdiye kadar ne Didar Şensoy Animasyon Kolektif’inde haberim var, ne de Servet Özdemir ve İnan Tat’dan. O da benim kusurum olsun deyip, merak ve coşku içinde yeni çalışmaları bekleyeceğim. Tebrikler canlar;yüreğinize, bilincinize, aklınıza ve becerinize sağlık.

VİDEO İÇİN TIKLAYINIZ

https://www.youtube.com/watch?v=MxVTbDsRguk&feature=emb_share&fbclid=IwAR2yzSfzaxD9nL0drhG3sLdMytzNJxQSu1DgH4UtXWmxPo_JkzJGgzYwSLA

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız