Çevre

'Fişekler Fidana Dönmali Artvin'da'

Başbakan Davutoğlu ile görüşen Yeşil Artvin Derneği görüşmenin detaylarını Artvin halkıyla paylaştı.

27 Şubat 2016 Saat: 00:39
'Fişekler Fidana Dönmali Artvin'da'
'Fişekler Fidana Dönmali Artvin'da'

Kent meydanında toplanan halk sık sık "Katil şirket Artvin'den defol", "Artvin halkı yenilmez Cerattepe geçilmez" sloganları attı. Eylemde polis saldırısından kalan gaz fişeklerinden yapılan ağaç meydana kondu. Boş gaz fişeklerinin içini kırmızı karanfillerle dolduran halk, ağacın üzerine "Fişekler Fidana Dönmali Artvin'da" yazılı dövizi yerleştirdi. 

10 KİŞİLİK HEYET CERATTEPE'YE GİDECEK

Açıklama yapan Yeşil Artvin Derneği Başkanı Nur Neşe Karahan halka şöyle seslendi, "Bilindiği üzere geçen hafta sonu ilimiz güvenlik güçlerince ablukaya alındı. Bu dönemde sayın Başbakanın konu hakkındaki beyanlarından kendisinin yanlış bilgilendirildiği izlenimini edinmiş ve gerek ilimizdeki bu zalimliğe son verilmesi gerek doğru bilgilerinin sunulması amacıyla randevu istemiştik. Kendisi de bizi kabul etti ve büyük bir ciddiyetle dinledi. Ardından da mahkeme süreci tamamlanıncaya kadar maden faaliyetlerinin durdurulacağı sözünü verdi" dedi. 

Taleplerinin kabul edilmediğini belirten Karahan, ne güvenlik ne de şirketin Cerattepeden ayrılmadığını söyledi. Asıl üzücü olanın görüşmenin sürdüğü sırada Orman Bölge Müdürlüğünün 77 bin metrekare alanı şirkete teslim etmesi olduğunu ifade eden Karahan, bu nedenle Cerattepe deki son durumu yerinde görmek için yarın saat 11.00de 10 kişilik bir heyetle alana gideceklerini açıkladı. Karahan, şirket Cerattepe'yi terk edinceye kadar mücadelenin devam edeceğini de sözlerine ekledi.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız