Çevre

Galatasaray Meydanı'nda 'HES'leri durdurun' çağrısı

Ordu ve Rize'yi vuran sel felaketine ilişkin açıklama yapan Artvin Çevre Platformu üyeleri, HES projelerinin durdurulması çağrısı yaptı.

12 Ağustos 2018 Saat: 01:09
Galatasaray Meydanı'nda 'HES'leri durdurun' çağrısı
Galatasaray Meydanı'nda 'HES'leri durdurun' çağrısı

Sultan Güner

Artvin Çevre Platformu (ARÇEP) üyeleri, Ordu ve Rize’yi vuran sel felaketlerinin ardından İstanbul'daki Galatasaray Meydanı’nda basın açıklaması yaptı.

"Doğa’nın talanına, madenci yalanına, Artvin’in düşmanına dur de” yazılı pankart açan yurttaşlar “Rant zenginlere, yıkım yoksullara”, “Ordu-Rize, sıra nerede” yazılı dövizler taşıdı. Yapılan açıklamada, yeni felaketlerin yaşanmaması için Artvin ve diğer kentlerde yapılmak istenen HES projelerinin durdurulmasını gerektiği vurgulandı.

‘BÖLGE ARAP ŞEYHLERİNE, DOLAR BARONLARINA PEŞKEŞ ÇEKİLDİ’

Basın açıklamasını ARÇEP Üyesi Gürsel Kaya okudu. Ordu ve Rize’de yaşanan sel felaketlerinin doğanın talan edilmesi sonucu oluştuğunu söyleyen Kaya, “Bu projelerle bölgemize büyük zararlar gören Artvinliler olarak, Ordulu ve Rizeli kardeşlerimiz ile dayanışıyor ve siyasal iktidarı uyarmak istiyoruz. Bölgeyi, doğanın çağlar boyu oluşturduğu kendi içerindeki uyumu ve dengeyi yok sayarak sermayeye peşkeş çektiler. Bölge adeta Arap şeyhlerince, Avrupalı ve Amerikalı dolar baronlarınca yayla yayla, dere dere, köy köy işgal edildi. Bu insanlık dışı kıyıma karşı çıkan yaşam savunucuları, yıllardan beri en ağır yöntemlerle susturulmaya çalışıldı” diye konuştu.

‘YIKIM PROJELERİNDEN VAZGEÇİN'

AKP iktidarının doğayı talan eden projelerde hukuku hiçe saydığını söyleyen Kaya, Arhavi, Şavşat ve Cerrattepe için verilen hukuk savaşının görmezden geldiğini söyledi.

Ordu’da yaşanan manzaranın insanlık dışı uygulamaların bir sonucu olduğunu kaydeden Kaya, “Yeşil Yol Projesi’nde, HES’lerde, maden işletmelerinde, taş ocaklarında ısrar eden yanlış politikalar yaşananlara neden olmuştur. Bu ilk değil, ne yazık ki bölgemiz daha da büyük felaketlere gebedir” diyerek, hükümeti bir kez daha bu politikalarından vazgeçmeye çağırdı.

Açıklama, Karadeniz halkına doğalarının talan edilmesine karşı örgütlenmeleri çağrısında bulunulmasıyla son buldu.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız