Güncel

Gazeteciye sahte hesaptan hapis cezası

Kendisine ait olmayan sosyal medya hesabında yapılan paylaşımlar nedeniyle yargılanan gazeteci Emre Orman'a 1 yıl 6 ay ceza verildi.

13 Şubat 2020 Saat: 17:34
Gazeteciye sahte hesaptan hapis cezası
Gazeteciye sahte hesaptan hapis cezası

Kendisine ait olmayan sahte sosyal medya hesabında yapılan paylaşımlar nedeniyle yargılanan gazeteci Emre Orman hakkında 'örgüt propagandası yaptığı' iddiasıyla hapis cezası verildi. 

Emre Orman, kendisine ait olmayan sosyal medya hesabında yapılan paylaşımlar nedeniyle gözaltına alınarak kısa bir süre tutuklu kaldı. 34. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen karar duruşmasında savunma yapan Orman, kendisine yöneltilen suçlamaları reddetti. Paylaşım yapılan hesabın kendisine ait olmadığını belirten Orman, daha önce bu hesap üzerinden yapılan paylaşımlardan kaynaklı hakkında dava açıldığını, ancak o davadan beraat ettiğini hatırlattı. Paylaşımların kendisine ait olmadığını belirten Orman, beraatını istedi. 
Orman'ın avukatı da suçlamaya konu olan sosyal medya hesabının müvekkiline ait olmadığını bunun daha önceki mahkeme kararından da anlaşıldığını belirterek, müvekkilinin beraatını istedi.

Esasa ilişkin mütalaasını açıklayan savcı, Orman'ın basın yayın yoluyla "Örgüt propagandası" yaptığının sabit olduğunu ve bu suçtan cezalandırılmasını istedi. Kararını veren mahkeme heyeti gazeteci Orman hakkında "Örgüt propagandası yapmak" iddiasıyla 1 yıl 6 ay 22 gün hapis cezası vererek hükmün açıklanmasını geriye bıraktı.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız