Siyaset

"Geri Kabul Anlaşması'nın askıya alınması söz konusu değil"

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, vize serbestisi için çalışmaların devam ettiğini belirtti .

7 Haziran 2016 Saat: 01:15
"Geri Kabul Anlaşması'nın askıya alınması söz konusu değil"
"Geri Kabul Anlaşması'nın askıya alınması söz konusu değil"

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, "Bu görüşmelerde netice alındı, alındı. Alınmadığı takdirde kusura bakmasınlar. Türkiye Cumhuriyeti'nin parlamentosundan geri kabul anlaşmasına yönelik uygulama sürecine yönelik adım atılmasına ait karar, yasa çıkmaz" demişti.

Bakanlar Kurulu sonrası gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulunan Kurtulmuş'un açıklamalarından satırbaşları şöyle:

Şimdi sorumluluklarını yerine getirme sırası AB’dedir. AB’nin de net şeffaf şekilde hareket edeceğini, bu kadar sorumluluğu yerine getirmiş Türkiye’ye karşı hareket edeceklerini düşünüyorum. Teknik düzeyde görüşmeler devam ediyor. AB Bakanımız ve Dışişleri Bakanımız çalışmalarını sürdürüyor. Brüksel’deki toplantıların devamı olan bir takım görüşmeler sürdürülecek. Bu sürecin olumlu bir şekilde sonuçlanması için üzerimize düşeni yapacağız.

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, Türkiye'nin Avrupa Birliği konusunda üstüne düşeni yerine getirdiğini belirterek şunları söyledi: "Şimdi sorumluluklarını yerine getirme sırası Avrupa Birliği'ndendir. AB’nin de net şeffaf şekilde hareket edeceğini, bu kadar sorumluluğu yerine getirmiş Türkiye’ye karşı hareket edeceklerini düşünüyorum. Teknik düzeyde görüşmeler devam ediyor. AB Bakanımız ve Dışişleri Bakanımız çalışmalarını sürdürüyor. Brüksel’deki toplantıların devamı olan birtakım görüşmeler sürdürülecek. Bu sürecin olumlu bir şekilde sonuçlanması için üzerimize düşeni yapacağız.

"Geri Kabul Anlaşması'nın askıya alınması söz konusu değil"

Avrupa Birliği ile Türkiye arasında yapılan müzakere ciddi bir müzakeredir. Hiçbir bölümünde, hiçbir cümlesi laf olsun diye söylenmemiştir. AB tarafından da verilen hiçbir sözün boşuna verilmediği kanaatindeyiz. Geri kabul anlaşmasının askıya gündemimizde değildir. Geri kabul anlaşması da göçmenlerle ilgili gündeme gelmiş bir konudur. "

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız