Kültür

Gözlerin ardındaki çocuk

Kocaeli- İzmit Süleyman Demirel Kültür Merkezi Oda Tiyatrosu’nda sahne alan ‘’Gözlerin Ardındaki Çocuk’’ isimli oyun, seyredenlerin gözlerini yaşarttı.

18 Mayıs 2017 Saat: 12:53
Gözlerin ardındaki çocuk
Gözlerin ardındaki çocuk

Koray Onur’un yönetmenliğini yaptığı oyunu, A.Şirin Okyavuz çevirdi. Nava Semel’in yazdığı oyun Down Sendromlu çocuk sahibi olan bir annenin duyguları üzerine kurulmuş.

Tek kişilik oyunda Zeynep Özan, performansıyla hayran olunacak bir etkileşim yaratıyor. Mihal, Down Sendromlu Yotam'ın annesidir. Hiçbir zaman onu yalnız bırakmamış, doğduğundan beri hayatı onunla paylaşmıştır. Ama Yotam'ın okul zamanı gelmişti.  Mihal endişe ve korku içindedir. Yotam, ilk kez yalnız kalacağı bu yerde nasıl karşılanacaktır? Kendisi oğlunun yanında değilken, başına bir şey gelecek midir?

Öteki olmak, bir ‘’Öteki’’nin ebeveyni olmak ne demektir? İnsanlar, Down Sendromu olan birine ve onun ailesine nasıl bakmaktadır? Böyle bir çocuk sahibi annenin psikolojik durumu hakkında ne bilirsiniz? Ne düşünür, ne yaşar? İşte bunlar ve ötesi  Gözlerin Ardındaki Çocuk’ta, Zeynep Özan’ın anne tiplemesiyle, incelikli bir oyunla seyirciye sunuluyor.

Milyarlarca hikayeden biri olan Mihal’in hikayesi, Zeynep Özan’ın oyuncu kimliğinde, nefesleri tutarak izlendi. Seyirciler, 50 dakikalık oyun sonunda Özan’ı gözleri yaşlı, ayakta alkışladılar.

Oyun sonrası tebrik ettiğim Zeynep Özan, ilk tek kişilik oyununu çok sevdiğini, yürekleri yakan bir konuda rol almanın mükemmelliğini, tek kişilik oyun cesaretini konunun naifliğinden aldığını belirtti.

Gözlerin Ardındaki Çocuk’un yönetmeni Koray Onur ise milyonlarca hikayeden sadece biri olan Mihal’in hikayesinin aslında bütün Down Sendromlu çocuklarla kardeş olduğunu söyledi.

Süpervizörlüğünü Ebru Karadan’ın yaptığı oyunun, kostüm, dekor tasarımı Tolga Gündoğdu’dan. Oyun tiyatro sahnelerini il il geziyor. Yakınlarınıza gelirse kaçırmayınız derim.  (Harika Ören-Efecehaber)

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız