Güncel

Grup Yorum davasında yine tahliye çıkmadı

Aralarında Grup Yorum üyeleri Helin Bölek ve Bahar Kurt’un da bulunduğu 5 kişinin yargılandığı davanın 5’inci duruşması İstanbul 35’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

18 Eylül 2019 Saat: 08:36
Grup Yorum davasında yine tahliye çıkmadı
Grup Yorum davasında yine tahliye çıkmadı

Cezaevinde 2 yılı aşkın süredir tutuklu bulunan ve 3 ayı aşkın süredir süresiz dönüşümsüz açlık grevinde olan Grup Yorum üyeleri Helin Bölek ve Bahar Kurt’un, “Terör örgütü üyeliği” suçlamasıyla yargılandığı davada yine tahliye çıkmadı.

İstanbul 35. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmada savunma yapan Kurt,  Silivri Cezaevinde daha önce yaşadıklarını anlattı. Kurt, savunmasının devamında ise, Silivri Cezaevi’nden Burhaniye Cezaevi’ne sürgün edildiğini, mahkemeye gelmek için ambulans talep ettiklerini fakat talebinin yanıtsız kaldığını ve duruşmaya ringle getirildiğini söyleyerek şöyle devam etti “Mahkemeniz 16 kez hakkımda tutukluluğa devam kararı verdi. Haziran ayında da aynı kararı verdiniz. Yaşadıklarımız sizi ilgilendiriyor. Beni tekli bir hücreye koydular. 24 saat tek damla su dahi vermediler. Benim açlık grevi nedeniyle beş buçuk litre suya ihtiyacım var. İdarenin verdiği bir buçuk litre suyla kaldım” dedi. Helin Bölek ise savunmasında “Türkiye hukuk devleti olmaktan uzaktır. Yaşananlardan siz de sorumlusunuz. Bizim açlığımız adaletin kendisinedir. Bizi adil yargılayın. Burada olur mu bilemem ama talebim adalettin tecelli etmesidir” dedi. 

Kurt, "Son iki yıl içerisinde İdil Kültür Merkezi’ndeki 30’a yakın arkadaşımız tutuklandı içlerindeki biri çıkıp da adalet dilenmedi. Çünkü biz suçlu değiliz. Biz halkımıza karşı suç işlemedik. Halkımız da bunu çok iyi biliyor.” diye konuştu.

Grup Yorum üyelerinin tutukluluk halinin devam etmesi kararını veren mahkeme, duruşmayı 20 Kasım tarihine erteledi.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız