Güncel

Gülistan Doku için yapılacak mitinge çağrı

Emek ve Demokrasi Güçleri, kayıp olan üniversite öğrencisi Gülistan Doku ve Pertek’teki çocuk istismara ilişkin yarın düzenleyecekleri mitinge katılım çağrısı yaptı.

16 Ocak 2020 Saat: 11:39
Gülistan Doku için yapılacak mitinge çağrı
Gülistan Doku için yapılacak mitinge çağrı
Dersim Emek ve Demokrasi Güçleri, kendisinden haber alınamayan üniversite öğrencisi Gülistan Doku ve Pertek’te 15 erkek çocuğun tecavüze maruz bırakılmasına ilişkin yarın miting düzenleyecek. “Yozlaştırmaya geçit vermeyeceğiz. Kentimize, çocuklarımıza, geleceğimize, sahip çıkıyoruz” sloganıyla düzenlenecek miting Seyit Rıza Meydanı’nda saat 10.00’da başlayacak.    
‘HERKESİN KATILMASINI BEKLİYORUZ’ 
Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Dersim Şube Başkanı Şükran Yılmaz, son zamanlarda kentte taciz, tecavüz ve kayıp olaylarının yaşandığını hatırlatarak, “Dersim’de son zamanlarda alışılmayan durumlar yaşanıyor. Çocuklara yönelik taciz, tecavüz ve Gülistan Doku’nun kayıp olması gibi. Onların yaşadıklarına bugün sessiz kalmamalıyız. Eğer sessiz kalırsak, toplumsal geleceğin önünü de kapatmış oluruz. Bundan dolayı yapmış olduğumuz miting önemlidir. Herkesin katılmasını bekliyoruz” dedi.  
‘TÜM KESİMLER KATILACAK’ 
Mitinge, Dersim Barosu, Halkların Demokratik Partisi (HDP), Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Demokratik Halklar Federasyonu ve tüm toplumsal kesimlerin katılacağını belirten Yılmaz, mitingin tüm kesimlerin bir araya geleceği bir platform olacağını dile getirdi. 

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız