Güncel

Gülsüm Kav: yeni yargı paketi şiddetin her türlüsünü normalleştirecek

Kav, bu yasayla kadınların ve çocukların gözden çıkarılmaya çalışıldığını belirterek, bunu asla kabul etmediklerini vurguladı.

27 Mart 2020 Saat: 01:36
Gülsüm Kav: yeni yargı paketi şiddetin her türlüsünü normalleştirecek
Gülsüm Kav: yeni yargı paketi şiddetin her türlüsünü normalleştirecek

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’nun kurucusu ve temsilcisi Gülsüm Kav, AKP’nin meclise sunmayı düşündüğü yargı paketinde cinsel saldırı suçu işleyenlerin tahliyeden yararlanmasını ön gören yasa tasarısına tepki gösterdi. Kav, bu yasayla kadınların ve çocukların gözden çıkarılmaya çalışıldığını belirterek, bunu asla kabul etmediklerini vurguladı. 

Pirha'nın haberine göre, AKP’nin Meclis’te grubu bulunan siyasi partilerin görüşüne sunduğu infaz indirimi taslak teklifini bu hafta Meclis Başkanlığı’na sunması bekleniyor. AKP tarafından hazırlanan ve koronavirüs tehdidi nedeniyle görüşülmesi için gündemde öne çekilen infaz düzenlemesinde, cinsel saldırı suçu işleyenlerin de erken tahliyeden faydalanacakları ortaya çıktı.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’nun kurucusu ve temsilcisi Gülsüm Kav, görüşülmesi düşünülen yargı paketinin teklif dahi edilmesine tepki göstererek, bu yasa teklifini asla ama asla kabul etmediklerinin altını çizdi.

“CİNSEL SALDIRI SUÇU İŞLEMİŞ OLANLAR KAPSAM DIŞI BIRAKILMALI”

Gülsüm Kav, koronavirüs nedeniyle kadınların, çocukların hane içinde şiddete maruz kalma riski yüksek olan herkesin karantina günlerinde daha fazla korunması için çağrılar yaptıklarını belirterek, “Bunun tam tersine bir şekilde o evlerin içerisine bu suçları işlemiş erkekleri göndermek akla mantığa uygun bir durum değildir. O sebeple teklif dahi edilemez olduğunu, kesinlikle kapsam dışında tutulmaları gerektiğini düşünüyoruz. Sadece cinsel suçlara cezasızlık anlamına gelecek kişiler tahliye olup gittikleri -karantina günlerinde olduğumuz için- o evlerde o suçu işlemeye devam edecekler” ifadelerini kullandı.

“SADECE CİNSEL ŞİDDET DEĞİL ŞİDDETİN DİĞER BİÇİMLERİNİ DE NORMALLEŞTİRECEK”

Bu yasa paketinin yasallaşması halinde yalnızca cinsel şiddet değil şiddetin diğer biçimlerinin de normalleşmesine ve artmasına neden olacağına dikkat çeken Gülsüm Kav, faille karşılaşmamak için kalp krizi geçirip ölen küçük çocukların olduğunu hatırlatarak, bunun sadece cinsel suçlar için bile kabul edilemez olduğunu söyledi.

Kav, bu konuda geçmiş dönemlerde hassasiyetle kamuda yapılmış düzenlemelerin olduğunu hatırlatarak, “Cinsel suçlara ilişkin, adliyelerde adliye görüşme odaları, çocuklar için çocuk izleme merkezleri, örselenmeden ifade işlemlerinin tamamlanması, ihmallerin ortadan kaldırılması için genelgeler gördük ve bunlar olumlu adımlardı. Şimdi bu paket tüm atılan olumlu adımları da boşa düşürecek” dedi.

Bu yasa tasarısının asla kabul edilemez olduğunu söyleyen Kav, düşünce ve ifade özgürlüğünü savunan gazetecilerin de haklı taleplerinin olduğunu belirterek, “Bugün gazeteciler de çok haklı talepte bulunuyorlar. Düşünce suçluları ve gazeteciler haksız yere içerideyken onları içermeyip de, insanlık suçu işleyenleri içeren bir teklif kabul edilemez, derhal bu yoldan dönmeliler” dedi.

Koronavirüs salgının yayıldığı günlerde yaşlıların nasıl gözden çıkarıldığını gördüklerini söyleyen Gülsüm Kav, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Böyle durumlarda rahatlıkla bugünlerde yaşlıların nasıl gözden çıkarıldığını gördük. Bu korona günleri geçecek ve bugünlerin hesabı verilecek. Bugün yaşlıyı, engelliyi daha fazla savunmamız gerektiğini gözden çıkarılabilir görüyorsa, kadını da gözden çıkarılabilir görmesini kanıtlarlar eğer bu maddeyi sokarlarsa.”

“ACİL ÖNLEM PAKETİ HAZIRLANMALI” 

Sokağa çıkmanın mümkün olmadığı bir zamanda olduklarını belirten Kav, yasa tasarısının Meclis’ten geçmemesi için ellerinden gelen tepkiyi sosyal medyadan vereceklerini belirterek, bu yasa teklifini asla ama asla kabul etmediklerini belirtti.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’nun kurucusu ve temsilcisi Gülsüm Kav, bu yasa teklifi yerine koronavirüs günlerinde şiddet uygulayan faillerle evde kalmak zorunda kalan kadınlar için acil önlem paketlerinin açıklanması gerektiğini de söyledi.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız